Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Rött vin
  • Bordeaux Frankrike
  • Kryddigt & Mustigt
Fugue de Nenin Pomerol 2013 Merlot

Fugue de Nenin Pomerol 2013

399kr

Fruktsyra
Strävhet
Fyllighet
1 flaskor
Fugue de Nenin Pomerol 2013 Merlot
Fugue de Nenin Pomerol 2013 399kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
24 st

Elegant och finstämd pomerol!

Perfekt till eleganta anrättningar som vildand med en rödvinssky och hasselbackspotatis, till klassiska franska mustiga grytor och till viltfärsbiffar med kantarellsås och krämig potatispuré. Servera vinet kring 16-18 grader. Gärna efter en stund på karaff.

Unik pomerol då elegans är det som står i främsta ledet med aromer av röda och blå bär som körsbär, svarta vinbär och vildhallon i fokus. Vidare till trädgårdsörter, läder och choklad. Syran är behagligt frisk, kroppen medelfyllig och eftersmaken fint ihållande.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 13.5%
  • Sockerhalt <0.3g/100ml
  • Rött vin

Omdömen

Beskrivning

Chateau Nénin gör två viner som båda är dominerade av merlot. Första vinet är deras grand vin med samma namn som slottet, det andra är Fugue de Nénin med första årgång 1997.

Château Nénin är en relativt stor vingård med Pomerolmått mätt, med hela 32 hektar vinstockar.

I enlighet med Pomerol och Bordeaux högra strand domineras planteringar av merlot med 76 procent, följt av 23 procent cabernet franc och 1 procent cabernet sauvignon. 

De senare decennierna har planteringarna av cabernet franc ökat Främst på bekostnad av cabernet sauvignon, som en gång spelade en större roll men som nu knappast ingår i de färdiga blandningarna av något utav vinerna.

Dess storlek innebär att fastigheten visar upp Pomerols olika jordtyper. Alluvialavlagringarna från Dordogne har områden med kiselrik lera och grus, kvarts, granit, järn och basaltstenar.

Château Nénin ägs av Jean-Hubert Delon. Han köpte godset år 1997 av sina kusiner, familjen Despujol, som hade drivit slottet sedan 1847.

Delon reviderade beskärnings- och träningsmetoderna, dränerade marken, planterade om eller ryckte upp vinstockar och moderniserade vingårdsutrustning. Källarna byggdes ut och renoverades och luftkonditionering tillkom. Ett nytt karrum med aktuell utrustning tillkom.

Nénin är den tredje vingården som ägs av familjen Delon och den enda egendomen som ligger på Bordeauxs högra strand. De andra två är Château Potensac i Médoc och den uppskattade andra tillväxten Château Léoville-Las Cases i Saint-Julien.

Utmärkelser

85 Poäng - Decanter
86 Poäng - Jancis Robinson

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt