Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Elegant ekologisk Rosso di Montalcino från Cordella. Den är gjord på Sangiovese-druvor från gamla vinstockar som är mellan 25-35 år. Fälten slingrar sig över de östliga sluttningarna i södra Montalcino på en höjd av cirka 250-300 meter. Druvorna skördas i början av oktober, varefter druvorna får jäsa i 18 dagar. Vinet lagras sedan i 12 månader på ekfat (25 hl), varefter det tappas och lagras i ytterligare 4 månader innan det släpps. Vinet är karakteristiskt, intensivt med en lätt parfymerad doft av vilda skogsbär, trä och vanilj. Ett robust och elegant vin som passar perfekt med traditionell italiensk mat.

Passar till

Servera runt 16-18°C som ett självklart val för traditionella pastarätter med kött, fjäderfä, kalvkött eller risotto, samt svamp- och tryffelrätter.

Utmärkelser

91/100 - Jamessuckling.com

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Toscana
Distrikt
Rosso di Montalcino
Producent
Cordella
Huvuddruva
Sangiovese
Druvor
100% Sangiovese
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
Se även
 • Producent

  Cordella

  Vin som är tillverkat med passion och tillgivenhet.
  Vingården Cordella bär släktnamnet och framställer idag viner som visar upp familjens passion för området de bor och arbetar i. 

 • Huvuddruva

  Sangiovese

  Sangiovese "jupiters blod" odlas över hela landet, men framförallt i Toscana och Emilia-Romagna. Rödbäriga och eleganta viner som utgör några av Italiens finaste viner så som Chianti och Brunello di Montalcino.

 • Region

  Toscana

  Toscana är med sin vackra landsbygd och sina goda viner Italiens mest kända vinregion. Här produceras flera berömdheter, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, båda gjorda på Sangiovese-druvan.

 • Distrikt

  Rosso di Montalcino

  Rosso di Montalcino DOC är unga viner gjorda på Sangiovese Grosso.
  Toscana är Rosso di Montalcino DOC:s ursprungsområde. Där växer druvorna runt den kulle på vilken staden Montalcino är belägen.