Passar utmärkt till lasagne, spaghetti bolognese eller en rik pizza med salami och smakrik ost. Prova med en krämig svamprisotto eller grillade grönsaker med balsamico. Servera vid 16–18 grader.
Ett vin som fångar essensen av den soliga italienska halvön. Tillverkat med den traditionella Appassimento-metoden, där druvorna delvis torkas för att koncentrera smakerna Vinet erbjuder en fyllig och kraftfull smakupplevelse med en touch av elegans. Doften är intensiv och rik, med toner av mörka körsbär, torkade plommon och björnbär. Subtila inslag av choklad, vanilj och en touch av kanel från ekfatslagringen bidrar till vinets djupa och komplexa aromprofil. Smaken är generös och sammetslen, med mogna fruktnoter av körsbär, svarta vinbär och torkade fikon. Toner av mörk choklad, kryddor och ett stänk av kaffe kompletteras av mjuka tanniner och en välbalanserad syra. Avslutningen är lång, rund och fyllig, med en behaglig sötma som balanserar vinets kraft.] -> [Ett vin som fångar essensen av Valpolicella. Tillverkat med den traditionella Appassimento-metoden, där druvorna delvis torkas för att koncentrera smakerna Vinet erbjuder en fyllig och kraftfull smakupplevelse med en touch av elegans. Doften är intensiv och rik, med toner av mörka körsbär, torkade plommon och björnbär. Subtila inslag av choklad, vanilj och en touch av kanel från ekfatslagringen bidrar till vinets djupa och komplexa aromprofil. Smaken är generös och sammetslen, med mogna fruktnoter av körsbär, svarta vinbär och torkade fikon. Toner av mörk choklad, kryddor och ett stänk av kaffe kompletteras av mjuka tanniner och en välbalanserad syra. Avslutningen är lång, rund och fyllig, med en behaglig sötma som balanserar vinets kraft.
En av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter är, utan tvekan, EnoItalia från Bardolino i Veneto. Producenten grundades på 70-talet och har sedan dess gått från ett litet kompisprojekt till en av Italiens drivande och mest prisbelönade vinmakare med både egna vinodlingar och långsiktiga kontrakt i stort sett alla vinregioner i hela Italien. Fokus ligger alltid på maximalt med vin för pengarna, ofta i en modern och fyndig förpackning. Är vinerna inte ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturenlig odling som möjligt i varje vins ursprung.