Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Champagne Frankrike
Salon Le Mesnil Blanc de Blancs Brut 2013 Chardonnay

Salon Le Mesnil Blanc de Blancs Brut 2013

18 169kr

1 flaskor
Salon Le Mesnil Blanc de Blancs Brut 2013 Chardonnay
Salon Le Mesnil Blanc de Blancs Brut 2013 18 169kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Bara 3 st

Nummer 1 på listan hos världens vinkonnässörer!

Servera denna legendariska champagne kring 8-10 grader. Vinet kräver stor elegans av det som ligger på tallriken. Perfekt till en brynt smör- krispig brioche toppad med smetana, en stor klick löjrom och en dusch av citron.

En av världens största vinupplevelser som alla borde uppleva minst en gång i sitt liv. Salons champagne är ljusgul i glaset med en explosiv doft av torkad frukt, hasselnötter och en touch av vanilj. Smaken präglas av ren, krispig chardonnay-frukt och den kraft som karaktäriserar Salon är tydlig i den oändliga eftersmaken. "Montrachet med bubblor" är vad flera engelska journalister har kallat Salon.

Omdömen

Beskrivning

Största legendaren i Champagne stavas Salon.

Salon grundades 1921 av Eugène-Aimé Salon och fick snabbt ett rykte som ingen annan. Redan i slutet av 20-talet var hans vin "huschampagne" på det legendariska Maxim's i Paris. Sedan dess har huset inte tittat bakåt, utan fokus har varit helt koncentrerat på att upprätthålla och till och med förbättra sitt legendariska rykte. Hemligheten bakom detta rykte är enkel: endast Chardonnay-druvor används, dessa kommer endast från Grand Cru-fält i Le Mesnil-sur-Oger, vinstockarna är över 40 år gamla, vinet görs endast under stora champagneår och det finns ofta kontakt mellan must och jäst i 10 år!!!

Utmärkelser

97 Poäng - Robert Parker
99 Poäng - Terre de Vins
99 Poäng - Vinous

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt