Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Salon- Delamotte

(2)

Salon- en världsunik champagne från en terroir: Côte des Blancs, endast från Grand Cru Le Mesnil-sur-Oger och en druvsort: Chardonnay. Producerat endast exceptionella årgångar.

Den allra första årgången av Champagne Salon var 1905. Skapad av Eugène-Aimé Salon, en unik personlighet med outtröttlig ambition.

Eugène-Aimé Salon var djupt förälskad i Champagne och förtrollad av terroiren, i synnerhet i Le Mesnil. Det var där han skapade en champagne efter sitt eget hjärta: en oöverträffad Blanc de Blancs på druvan chardonnay.

Inledningsvis skapade Eugène-Aimé Salon champagnen endast för sin personliga njutning - Inte förrän på 1920-talet började han dela med sig av sin bubblande skapelse till resten av världen.

Salonträdgården

Champagne Salon kommer från en enda hektar stor tomt kallad "Salonträdgården" och nitton andra små områden i Le Mesnil-sur-Oger som Eugène-Aimé Salon valde ut i början av 1900-talet.

Vinerna åldras i källaren i genomsnitt tio år, då de slutligen nått sin djupa komplexitet och finess.

Att Salon fortfarande bevarar flaskor i sina källare från nästan varje årgång är ett vittnesmål om dess unika arv. Endast 37 årgångar producerades under 1900-talet, en unik företeelse i vinvärlden.

Salon & Delamotte

Idag drivs Champagne Salon och Champagne Delamotte av Didier Depond, president, och Michel Fauconnet som är källarmästare och produktionschef för Laurent-Perrier-koncernen.