• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Punica Montessu Isola Dei Nuraghi 2016 Carignan

Punica Montessu Isola Dei Nuraghi 2016

Pris 199 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
Bara 1 st kvar
Lagring
Drick nu till och med 2023
Karaktär
Fruktig och strukturerad
Färg
Djupt rubinröd
Land
Italien
Region
Sardinien
Distrikt
Isola dei Nuraghi
Klassificering
IGP
Producent
Punica
Huvuddruva
Carignan
Druvor
60% Carignan, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot, 10% Syrah, 10% Cabernet Franc
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.9 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Stort vin fyllt av varma men eleganta smaker som körsbär, plommon, lakrits, lavendel, rökigt trä,mjuka tanniner och en lång fin eftersmak.

Utmärkelser

93/100 - Gilbert Gaillard
93/100 - James Suckling
91/100 - Robert Parker

Passar till

Servera vinet mellan 16-20 grader till all form av kraftigare köttanrättningar som till exempel grillad entrecote med en krämig potatissallad.

Beskrivning

Agricola Punica Incisa della Rocchetta är frukten av ett frodigt samarbete mellan Marchesi Incisa della Rocchetta (skapare av Italiens bästa och mest berömda vin, Sassicaia), den sardiska vingården Cantina Santadi samt Italiens "Grand Old Man" gällande vinframställning och konsult på Sassicaia, Giacomo Tachis. Dessutom är Sassicaias vinmakare Sebastiano Rosa den som i slutändan ligger bakom dessa sardiska mästerverk! Marchesi Incisa della Rocchetta är huvudägaren till projektet.

Det sardiska klimatet med alla dess soltimmar ger druvorna en optimal mognad. Jorden består till stor del av sand och en del av odlingarna ligger mycket nära kusten. Detta ger härligt aromatiska, parfymerade druvor. Det faktum att en del av druvorna odlas på hög höjd bidrar med robusta och kraftfulla smaker, en perfekt kombination. Genom att på detta sätt inte bara blanda sorter utan också druvor från olika odlingsplatser ger ett resultat där helheten är mycket bättre än summan av de enskilda komponenterna separat. Punica Montessu Isola Dei Nuraghi 2015 är en perfekt symbios mellan druvor och terroir!

Att vinet fått 91 poäng av Robert Parker samt 93 poäng av James Suckling och Gilbert Gaillard är ett glasklart kvitto på hur bra detta är!

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre.

Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket drivs av Vinoteket.com ApS