Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Punica

(0)

Sardiniens prisbelönta vingårdar som mästrar tre olika viner.
Det hela startade 2002 när några av de mest kända vinmakarna i Italien träffades under en middag.

Trots att Punica fortfarande är en ganska ung vingård är det ett av de mest lovande namnen inom vinproduktion. Det är tack vare samarbetet mellan några av Italiens mest namnkunniga vinproducenter.

Historia

Det hela började när Giacomo Tachis, den legendariske toskanska vinmakaren, övertygade de andra under en middag att de kunde producera ett fantastiskt vin på Sardinien med druvor odlade i Sulcis. Det resulterade i ett samarbete mellan Tenuta San Guido Group, vingården Punica, Santadis president Antonello Pilloni och givetvis Giacomo Tachis.

Således förvärvade Punica ett företag år 2002 som bestod av två vingårdar, Narcao och Barrua. Vingårdarna ligger på sydvästra Sardinien i den lilla staden Basso Sulcis. Det skulle snabbt visa sig att de tre vinkännarna hade rätt. Deras kunskaper och erfarenhet, tillsammans med Sardiniens klimat och miljö, skapade fantastiska viner som sedan dess vunnit åtskilliga utmärkelser.

Klimatet och miljön

Sydvästra Sardinien har ideala väderförhållanden för röda druvor. Den starka solen och närheten till havet gör att somrarna är torra men inte för varma, samtidigt som vintrarna är milda. Det som gör regionen unik är just solljuset som utsätter druvorna för exakt rätt mängd av ljus. På gårdens totalt 70 hektar av vinodlingar odlar de lokala druvsorter såväl som kända franska druvsorter. Jorden är luftig och stenig och består av lagom mycket lera, vilket gör den perfekt för vinodling.

Vinerna

Barrua och Montessu är två röda viner som har mycket hög kvalitet och som framställs på AgriPunica. Det som kännetecknar röda druvor från Sulcis är deras fina röda färg, utomordentliga struktur samt att de är rika på alkohol. Men de har dessutom mjuka egenskaper som gör dem utsökta för viner. Förutom dessa två röda viner producerar vingården även ett utomordentligt vitt vin som de kallar Samas. Då alla tre vinerna till största delen består av lokala druvor, faller de under kategorin I.G.T - Appelation of Isola dei Nuraghi.