Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Vin från Piemonte Italien
Porta Rossa Barbaresco Riserva 1998 Nebbiolo

Porta Rossa Barbaresco Riserva 1998

649kr

1 flaskor
Porta Rossa Barbaresco Riserva 1998 Nebbiolo
Porta Rossa Barbaresco Riserva 1998 649kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
15 st

Barbaresco från toppårgången 1998!

Servera vinet kring 16-18 grader. Gärna efter någon timme på karaff. Passar perfekt till eleganta rätter på vilt med krämig svamprisotto.

Mogen och uttrycksfull aromatisk profil, där rökig chark, valnötter, katrinplommon och torkade fikon står i det främsta rummet, vidare till inslag av mörk choklad som förnims i bakgrunden. Smaken är elegant med distinkt syra och grusiga tanniner. Ett välstrukturerat vin med fin mognadston och med en otrolig längd.

Omdömen

Beskrivning

Genom historien har många kändisar korsat de röda dörrarna, inklusive den första kungen av Italien, Vittorio Emanuele II. Kungen älskade god mat och gott vin av denna anledning, under sina frekventa vistelser i Langhe, gick han över den "röda dörren" flera gånger.

Under de senaste decennierna har nycklarna till källaren hamnat i händerna på Pierfranco Bonaventura, en av de mest kända vinmakarna i Piemonte. ”Vi ställer vår erfarenhet till traditionens tjänst – understryker Pierfranco – och uppmärksammar råvaror och dess bearbetning i källaren. Våra nyckelord är kvalitet och excellens. Det är så våra finaste märken föds, inklusive prinsen av Langhe: Barbaresco”. Under ledningen av Pierfranco Bonaventura har "Porta Rossa" tagits in i det gyllene registret över Piemontes vingårdar och skapat sig en hedersplats i Langhes vinscene. Medveten om det berömda förflutna tar familjen Piccini upp arvet från "Porta Rossa", och tar över det prestigefyllda varumärket Piemonte, med sitt historiska arkiv som bevarar företagets gamla och ärorika år.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt