Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Porta Rossa

(9)

Klassiska viner från Piemonte i traditionell stil. Så skulle önologen Pierfranco Bonaventura beskriva de från gården Porta Rossa. Här görs alla de klassiska vinerna såsom Barolo, Barbaresco och Barbera till exempel. 

Porta Rossa är en vingård i hjärtat av Piemonte

Här framställs traditionella viner från området - barolo, barbaresco, barbera d'Alba, langhe nebbiolo, dolcetto, grignolino, arneis, favorita och moscato d'Asti. 

Vinmakaren Pierfranco ägde gården i 27 år

Önologen Pierfranco Bonaventura drev vingården Porta Rossa från 1995 fram till aldeles nyligen. Han kom in med erfarenhet av internationella ledande vinföretag och på Cantina Porta Rossa var hans mål att producera kvalitetsviner. Vilket han gjorde med bravur. Under åren har flera prestigefulla priser kammats hem och idag talas det om hans arv med stor storlthet. 

Familjen Piccini tar över 2022

Vinfamiljen Piccini är en av de mest framgångsrika i Italien. De äger och driver sex olika vingårdar runt om i landet, från de vulkaniska jordarna runt Etna på Sicilien, till syditalienska Basilicata och diverse gårdar i Toscana varav en i Maremma, en i Montalcino och en i Chianti Classico och nu även Porta Rossa i Langhe i Piemonte. 

"I 140 år har vi som vinfamilj haft det ambitiösa målet att berätta historien om vinets Italien genom dess förträfflighet", säger Mario Piccini, ägare av Piccini 1882 i ett pressmeddelande om förvärvet. 

Stort fokus på kvalitet och tradition

Under årens lopp har Porta Rossa (tack vare oenologen Pierfranco Bonaventuras arbete) blivit ett internationellt varumärke. 

"Vi sätter vår erfarenhet i traditionens tjänst", betonar Bonaventura, "och ägnar manisk uppmärksamhet åt råvaran och dess bearbetning i våra källare. Vårt mål är att framhäva och tolka området, vilket är anledningen till att våra viner uteslutande lagras på stora fat. Den långa förfiningen i trä gör att vinet får en anmärkningsvärd struktur och stor lagringspotential".