Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vegetariskt Italienskt: tre rätter och vin som passar till

Pinzimonio, Broccoli-frittata och Ribollita - tre naturligt vegetariska rätter från det italienska köket. Recept och tips på vin och alkoholfritt vin som smakar gott till.

Om du vill laga vegetariskt är det italienska köket en guldgruva av rätter med grönsaker som huvudingrediens. Recept som är naturligt vegetariska, eller semi-vego. 

Vi har samlat tre favoriter som kan lagas var för sig eller serveras som en trerättersmeny. Drick ett gott vin till eller välj ett alkoholfritt lika gott alternativ. 

Se alla viner som passar till vegetarisk mat!

Pinzimonio - Italiensk raw food

Pinzimonio är ett elegant sätt att äta nyttigt. Råa grönsaker doppade i god olivolja eller en mindre klassisk variant med smält ost. 

Här kan du se hela receptet på hur du tillagar Pinzimonio. 

Vintips:

Välj ett lätt, vitt vin eller ett bubbligt såsom t.ex. en Cava. Gott blir det också med ett torrt alkoholfritt vitt eller bubbel. 

Frittata med broccoli & talleggio-ost

Frittata är italiensk omelett. Här gör vi den med broccoli och taleggio. Naturligt vegetarisk för toleranta vegetarianer som äter ägg och mjölkprodukter. 

Här kan du se hela receptet på hur du tillagar italiensk frittata. 

Vintips:

Osten gör den här rätten krämig och lite fet. Då kan du ta i med ett lite blommigare vitt vin. Smaka ett på druvsorten Sauvignon blanc. Testa ett alkoholfritt vitt vin av samma sort om du har en vit månad, är gravid eller av andra skäl inte vill dricka alkohol.

Ribollita - Toscansk grönsakssoppa

En rätt sprungen ur det toscanska fattigmansköket med svartkål, cannellinibönor, tomat och diverse rotfrukter. Soppan är inte rinnig som en "vanlig" soppa utan mer krämig i konsistensen (på grund av brödet som suger upp buljongen). Godast är den om serverad med en fin, toskansk olivolja. Gärna från årets skörd, s.k. novello

Här kan du se hela receptet på hur du tillagar Ribollita.

Vintips:

I Toscana serveras den här mustiga soppan oftast till ett lättare rött husvin från området Chianti i Toscana. Ett syrligt vin på druvsorten Sangiovese bryter av mot den feta krämigheten. Testa även med ett alkoholfritt rött vin istället. 

Relaterade produkter

Mer från Vinskolan

Visa mer från Vinskolan