Ett mångsidigt vin som passar utmärkt som aperitif, till en mixed grill på skaldjur, en matig sallad eller till laxpasta. Servera vinet runt 8–12 grader för att bäst framhäva dess fina aromer.
Ett ljusrosa rosévin från den ansedda producenten Pey Blanc i Provence, Frankrike. Ett vin som kombinerar traditionell vinmakning med modern elegans och erbjuder en fräsch och bärig smakprofil.
Vinet har en krispig och friskt bärig aromatik med inslag av smultron, citrus, våt sten och vitpeppar. Avslutet är rent med fokus på röda bär, stenfrukt och citrus.
Djupt inrotad bland de bästa vingårdslägena i och kring Aix-en-Provence har Château Pey Blanc under lång tid varit en av de populäraste producenterna bland lokalbefolkningen men med historisk små produktionsvolymer så har få flaskor hamnat på export. I och med lite förvärv av nya vingårdar har de på senare år börjat sälja till nya marknader och vi lyckades tränga oss först i kön och skaffa exklusivitet i Sverige! Provence nya stjärna enligt flera vinrecensenter och vi kan bara hålla med.