Recept: Frittata med broccoli & taleggio

Har du ägg och broccoli hemma? Perfekt, då är det här receptet på frittata perfekt för dig. För extra lyx - spring och köp talleggio att toppa den med. 

Frittata är italiensk omelett. Här gör vi den med broccoli och taleggio. Perfekt som lättare lunch eller förrätt. Naturligt vegetarisk för vegetarianer som tolererar ägg och mjölkprodukter. 

Gör så här

  1. Koka broccolin i kokande saltat vatten i 4-5 minuter tills den är lagom mjuk. Låt den rinna av väl och torka den på hushållspapper.

  2. Hetta upp oljan i en liten djup stekpanna och tillsätt vitlök och lök. Stek i 5-6 minuter tills löken är mjuk, tillsätt sedan broccolin och vänd ihop.

  3. Vispa äggen i en skål, krydda, tillsätt broccolin och löken och rör om ordentligt.

  4. Häll tillbaka blandningen i pannan och fördela den jämnt.

  5. Stek försiktigt tills botten är fast.

  6. Toppa med taleggio och lägg på lock tills osten smält. 

  7. Skär upp i tårtbitar och servera rykande varm.

Ingredienser

En liten broccolibukett

1 msk olivolja

1 krossad vitlöksklyfta

1-2 finhackade charlottenlökar

3 ägg

75 gram Taleggio

Vintips: Supergott med ett vitt vin på druvsorten Sauvignon blanc. Blommigt och fruktigt till den krämiga osten. Testa ett alkoholfritt vitt vin om du har en vit månad, är gravid eller av andra skäl inte dricker alkohol.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept