Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vinluffa i Europa - ta tåget till vingården

Att resa runt i Europa med tåg och stanna vid vingårdar längs vägen. Alltså, hur härligt låter inte det! Nu kan du bli Vinotekets utsände för att testa på det här nya sättet att åka på vinresa. Och, du får ta med dig en vän! 

Suget efter att besöka vingårdar slutar inte att existera bara för att man vill undvika att ta flyget. Därför spås vinluffen vara nästa stora resetrend.

Eller trend och trend, det är vad vi på Vinoteket tror i allafall. Och, därför har vi teamat upp med tågluffsexperterna på Europarunt.se och några av våra vingårdar i Spanien, Frankrike och Italien för att testa det här helt nya konceptet. 

Tävling! Vinn en vinluff för två

Och vilka är det som ska få äran att åka på jungfrufärden då? Jo, det är ni. Den som vinner tävlingen som just nu pågår i våra sociala medier. 

Vinnaren får ta med sig en vän och dra ut på tågluff i Europa. Sju vingårdar ställer upp med hämtning på närmaste tågstation, en natts husrum samt guidad tur på gården följt av vinprovning. Tågluffar-biljetten är giltig i en månad och kan användas från dagen den hämtas ut och ett år framåt. 

Vad säger du? Är det du som är vår vin-vagabond? 

Ta mig till tävlingen nu!

Såhär tävlar du?

Du tävlar genom att:

  • följa Vinoteket på Instagram
  • gilla tävlingsinlägget
  • taggar den du vill ta med på resan och skriver en motivering till varför just ni ska vinna i en kommentar.
  • delar inlägget i din story
  • Ej obligatorisk bonus: signa upp på vårt nyhetsbrev. Du signar upp här. 

Tävlingen pågår från 10 juli 2023 till den 30 augusti 2023. Läs fullständiga tävlingsregler här. 

Det här kan du vinna

Vinsten i tävlingen är två interail-biljetter från Europa Runt och sju vingårdsbesök med övernattning, guidad tur på gården och vinprovning. Biljetterna är giltiga i ett år från att ni hämtat ut dem och kan användas under en månad från första resan. Resan planerar ni på egen hand. Efter vinst får ni kontaktuppgifter till vingårdarna och bokar själva in de datum ni vill komma på besök. Vi rekommenderar er att boka i god tid innan för att få de datum som passar er bäst. 

Ta mig till tävlingen nu!

Vilka vingårdar får vi besöka?

Spanien

Bodegas Barahonda

Väster om Alicante i sydöstra Spanien ligger en liten region som heter Yecla. Där bor ni på vingården Barahonda som är regionens största med 150 hektar av ringlande vinrankor. Yecla är ett relativt okänt vindistrikt på framfart. Det är druvsorten monastrell som står för gårdens kraftfulla röda viner men även vitt och rosé tillvekas. Läs mer om Barahonda här. 

Bodegas Zuazo Gaston

Resan går nu norrut mot Spaniens kanske mest kända vindistrikt – Rioja. Här får ni smaka familjen Zuazos viner. De mest kända är smakrika och röda på druvsorten tempranillo som lagrats på amerikanska ekfat. Tapasviner i alla färger utlovas. Läs mer om Zuazo Gaston här. 

Frankrike

Château d'Agel

I sydvästra Frankrike, i regionen Languedoc, ligger ett område extra känt för sina goda viner - Minervois. Hit åker ni för att prova rött som smakar röfda, solmogna bär och lite kryddor. Vingården ligger intill slottet med samma namn Château d'Agel. Om ni har tur får ni även ta en lite promenad kring de mäktiga stenslottet med anor från romartiden. Läs mer om Château d'Agel här. 

Pey Blanc

Strax norr om den vackra kuststaden Aix-en-Provence på den franska rivieran möter ni Gabriel. Han är vinmakare och även ägaren av vingården. Här görs riktigt ljust rosa rosévin i flera olika kvaliteter. Etiketterna är elegant tidlösa och inspireras av modehuset Chanel. Läs mer om Pey Blanc här. 

Les Vignobles Torpez

Vidare längs den provencalska kusten ligger jetset-staden Saint Tropez. Här trängs yachterna i hamnen och en bit upp ligger Torpez, stadens enda vingård. Här möter ni vinmakaren Alain vars filosofi är att göra rosévin såsom ett fine wine. Lyxigare rosé finns inte på denna jord (tycker vi). Läs mer om Les Vignobles Torpez här. 

Italien

Biasiotto

Högt upp i nordöstra hörnet av Italien möter ni syskonen Tatiana och Andrea Biasiotto. De har bubblorna i blodet. Som femte generationen vinmakare på gården kan de verkligen sin sak. Det bevisas av att de vunnit priset "världens bästa prosecco" sex år i rad. Här är det druvsorten glera som dominerar. Den smakar lite som päronsplitt. Läs mer om Biasiotto här. 

Muralia

I södra Toscana, i vackra Maremma, träffar ni Stefano. Han och hans fru förälskade sig i vingården och lämnade hela sitt liv i Milano för att flytta ned och bli vinbönder. Här gör de rött, rosé och vitt vin som både är traditionella och nyskapande. På gården finns även en agriturismo vilket är Italienska för små gästbostäder, pool och restaurang. Läs mer om Muralia här. 

Relaterade produkter

Mer från Nyheter

Visa mer från Nyheter