Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodegas Barahonda

(14)

Bodegas Barahonda ligger i sydöstra Spanien och är idag en av regionens största samt framstående vinproducenter med en lång och anrik historia. 

Energieffektiv familjeägd vingård grundad 1925.

Fältingenjören övervakar noggrant vingårdarna samt alla sammarbetspartner. De prioriterar miljöansvar genom att sätta upp fågelbon och bikupor. Egendomen består av 160 hektar vingårds mark, samt att de förvaltar ytterligare 600 hektar hållbar vinodling.

Barahonda har investerat i toppmoderna teknologier för att noggrant hantera varje steg i processen, och säkerställer vid varje del att de noggrant utvalda druvor får den största omsorg och uppmärksamhet de förtjänar.

Fyra generationer med passion för vin

Från ett litet lokalt företag har verksamheten vuxit sig till en erkänd vingård som producerar internationellt hyllade viner, med kunskap och erfarenhet som har gått i arv genom fyra generationer. Familjen Candela har ägnat sig åt vin, och Barahonda är deras förverkligandet av den djupa passionen.

Deras solcellsinstallation på 297,42 kWp kan generera upp till hela 95% av vingårdens elbehov vissa dagar, vilket trycker på det stora engagemang för hållbar energihantering som råder i vingården.

Ansvarsfull vattenanvändning

Kvalitetscertifieringar. Barahonda använder jordfuktighetsprober för att optimera bevattningseffektiviteten, säkerställa ansvarsfull vattenanvändning och främja hållbar förvaltning av vingårdar.

Engagemanget för kvalitet och hållbarhet bevisas av certifieringar, inklusive IFS, ISO 14001, ekologiskt och BioSuisse, vilket säkerställer att metoder uppfyller de högsta standarderna i branschen.

Ekologiska viner

Alla viner är veganska och de erbjuder ett brett sortiment av ekologiskt certifierade produkter, vilket understryker det stora miljöengagemanget. Barahonda är dedikerade till att ständigt utöka sin portfölj av certifierade viner och strävar kontinuerligt efter hållbarhet. Alla viner har varit vegan-certifierade sedan 2015, vilket visar på deras enorma engagemang för att producera etiskt framställda viner.

Teamet bakom vinerna

Barhondas engagerade team består av 48% kvinnor, varav många innehar nyckelpositioner, vilket återspeglar deras engagemang för jämlikhet.

En anrik historia av vinmakning

Fenicierna handlade med vin, producerat i det som nu är det spanska fastlandet, så långt tillbaka som 1100 före vår tideräkning. Även romarna exporterade stora mängder vin från sina territorier i Spanien till hela imperiet. Gamla spanska vinkannor har blivit funna i bosättningar över hela Frankrike och spanskt vin blev dessutom exporterat till soldaterna som vaktade gränserna i dagens Storbritannien.

Det finns i huvudsak två olika odlingsområden, Campo Arriba och Campo Abajo, där höga och låga fält omger hela området. Vingårdarna i ligger på mellan 400 och 800 meter över havet. Bodegas Barahonda köper också in druvor från ytterligare 600 hektar externa odlingar. De kontrollerar all produktion ihop med jordbrukarna, vilka odlar fälten i både Campo Arriba och Campo Abajo.

Det råder varierande markförhållanden, måttlig nederbörd, årliga klimatskillnader från –6ºC under vintermånaderna till 40ºC under sommarmånaderna, samt dygnsvariationer i temperaturen. Sammantaget gynnar förhållandena en långsam mognad som ökar smakkoncentrationen på rankorna, vilka har en jämförelsevis låg avkastning. Speciellt för den mest odlade druvan i Barahonda, nämligen Monastrell.

Dessa vinrankor sätter mycket djupa rötter och producerar ett djärvt, djupt rött vin som är både friskt och rikt på tannin när det är ungt, men som åldras mycket bra i ekfat. Förutom Monastrell, odlar Bodegas Barahonda också andra druvor för både röda och vita viner.