Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodegas Barahonda

(12)

En riktig gigant inom vinmakeriet.
Bodegas Barahonda som är beläget i sydöstra Spanien är idag en av regionens största vinproducenter med en anrik historia. 

Bodegas Barahonda blev grundat 1925 och ligger beläget i Yecla väster om Alicante i sydöstra Spanien. Vingården är den största i regionen med sina ofantliga vinodlingar som omfattar 150 hektar. Regionen har fram tills nu varit relativt okänd men börjar, tillsammans med grannregionen Jumilla, att bli mer och mer omnämnd för sina spännande och prisvärda viner. Bodegas Barahonda har en rik och omfattande historia inom vinmakeriet, men har idag antagit en grundligare och modernare inställning inför framtiden och vinframställningen. Bodegas Barahonda är också en av Murcia-regionens mest attraktiva och eleganta bodegor. Ett besök här är lugnade, tillfredsställande och väldigt berikande.

En anrik historia inom vinmakeriet

Fenicierna handlade med vin, producerat i det som nu är det spanska fastlandet, så långt tillbaka som 1100 före vår tideräkning. Även romarna exporterade stora mängder vin från sina territorier i Spanien till hela imperiet. Gamla spanska vinkannor har blivit funna i bosättningar över hela Frankrike och spanskt vin blev dessutom exporterat till soldaterna som vaktade gränserna i dagens Storbritannien.

Det finns i huvudsak två olika odlingsområden, Campo Arriba och Campo Abajo, där höga och låga fält omger hela området. Vingårdarna i ligger på mellan 400 och 800 meter över havet. Bodegas Barahonda köper också in druvor från ytterligare 600 hektar externa odlingar. De kontrollerar all produktion ihop med jordbrukarna, vilka odlar fälten i både Campo Arriba och Campo Abajo.

Det råder varierande markförhållanden, måttlig nederbörd, årliga klimatskillnader från –6ºC under vintermånaderna till 40ºC under sommarmånaderna, samt dygnsvariationer i temperaturen. Sammantaget gynnar förhållandena en långsam mognad som ökar smakkoncentrationen på rankorna, vilka har en jämförelsevis låg avkastning. Speciellt för den mest odlade druvan i Barahonda, nämligen Monastrell.

Dessa vinrankor sätter mycket djupa rötter och producerar ett djärvt, djupt rött vin som är både friskt och rikt på tannin när det är ungt, men som åldras mycket bra i ekfat. Förutom Monastrell, odlar Bodegas Barahonda också andra druvor för både röda och vita viner.