• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Biasiotto Zero Spumante Extra Brut  Glera

Biasiotto Zero Spumante Extra Brut

"Italiensk prisvärd bubbelnyhet från hyllade familjen Biasiotto i Venetien (producenten av världens bästa prosecco). "

Pris 139 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
225 st
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht
Karaktär
Torrt och elegant
Färg
Ljusgul
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Glera
Volym
750 ml
Sockerhalt
8,8 g/l
Alkoholhalt
12%
Kategorier

Doft & Smak

Intensiv och aromatisk med toner av frukt och rena aromer av jäst och harmonisk komplexitet. Torra, friska och harmoniska smaker med anmärkningsvärd mognad från jäsningen. Vinet är ofiltrerat och därav lite grumligt.

Passar till

Servera väl kyld runt 9-10 grader på egen hand som en läcker aperitif. Passar även utmärkt att serveras tillsammans med lätta huvudrätter eller små aptitretare.

Beskrivning

Biasiotto är ett familjeföretag i hjärtat av DOC Prosecco, närmare bestämt provinsen Udine i Friuli-Venezia på gränsen mellan Slovenien och Österrike. Företaget har i fyra generationer drivits av familjen Biasiotto och de har sedan i lika många generationer gjort sig ett namn för just produktionen av mousserande viner. Idag har de 35 hektar i sin ägo och den stora majoriteten vigs åt Glera, druvan som är så känd för att producera Prosecco. Deras Zero Spumante Extra Brut är ett otroligt elegant och aromatiskt bubbel som fått höga recensioner av Italiens främsta vinkritiker Luca Maroni i guiden The Best Italian Wines.

Ofiltrerat finbubbel!

Zero Spumante är ett ofiltrerat vin och därmed finns en hel del av jästfällningen kvar i flaskan. Detta ger en ytterligare smakdimension och gör att vinet ofta upplevs som grumligt. Helt naturligt och extra gott!