Beskrivning

Biasiotto är ett familjeföretag i hjärtat av DOC Prosecco, närmare bestämt provinsen Udine i Friuli-Venezia på gränsen mellan Slovenien och Österrike. Företaget har i fyra generationer drivits av familjen Biasiotto och de har sedan i lika många generationer gjort sig ett namn för just produktionen av mousserande viner. Idag har de 35 hektar i sin ägo och den stora majoriteten vigs åt Glera, druvan som är så känd för att producera Prosecco. Deras Zero Spumante Extra Brut är ett otroligt elegant och aromatiskt bubbel som fått höga recensioner av Italiens främsta vinkritiker Luca Maroni i guiden The Best Italian Wines.

Ofiltrerat finbubbel!

Zero Spumante är ett ofiltrerat vin och därmed finns en hel del av jästfällningen kvar i flaskan. Detta ger en ytterligare smakdimension och gör att vinet ofta upplevs som grumligt. Helt naturligt och extra gott!

Passar till

Servera väl kyld runt 9-10 grader på egen hand som en läcker aperitif. Passar även utmärkt att serveras tillsammans med lätta huvudrätter eller små aptitretare.

Utmärkelser

90/99 Poäng - Luca Maroni, 2017
94/99 Poäng - Luca Maroni, 2021

Produktinformation

Lagerstatus
102 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Italien
Region
Venetien
Producent
Vini Biasiotto
Huvuddruva
Glera
Druvor
100% Glera
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.9g/100ml
Alkoholhalt
12%
Se även
Kategorier
  • Producent

    Vini Biasiotto

    Du känner säkerligen igen Biasiotto då deras Prosecco, fem år i rad, blivit utsedd till världens bästa Prosecco av italiens vinkritiker nummer ett; Luca Maroni!

  • Huvuddruva

    Glera

    Drottningen av prosecco!

  • Region

    Venetien

    Vad många kanske inte vet är att regionen Veneto (eller Venetien) i norra Italien är hem för välkända och storsäjande viner såsom Amarone, Ripasso, Valpolicella och Prosecco, men det är även här de inte helt okända vinerna Soave och Bardolino kommer ifrån också.

  • Kategori

    Brut

    Brut, extra brut och brut nature - vad menas med det? Vi reder ut begreppen kring hur bubbelvins söthetsgrad klassificeras.