Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Venetien Italien
Biasiotto Sui Lieviti Zero 15 Spumante Extra Brut  Glera

Biasiotto Sui Lieviti Zero 15 Spumante Extra Brut

149kr

1 flaskor
Biasiotto Sui Lieviti Zero 15 Spumante Extra Brut  Glera
Biasiotto Sui Lieviti Zero 15 Spumante Extra Brut 149kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
74 st

Italiensk prisvärd bubbelnyhet från hyllade familjen Biasiotto i Venetien (producenten av världens bästa prosecco).

Servera väl kyld runt 9-10 grader på egen hand som en läcker aperitif. Passar även utmärkt att serveras tillsammans med lätta huvudrätter eller små aptitretare.

Intensiv och aromatisk med toner av frukt och rena aromer av jäst och harmonisk komplexitet. Torra, friska och harmoniska smaker med anmärkningsvärd mognad från jäsningen. Vinet är ofiltrerat och därav lite grumligt.

Omdömen

Beskrivning

Biasiotto är ett familjeföretag i hjärtat av DOC Prosecco, närmare bestämt provinsen Udine i Friuli-Venezia på gränsen mellan Slovenien och Österrike. Företaget har i fyra generationer drivits av familjen Biasiotto och de har sedan i lika många generationer gjort sig ett namn för just produktionen av mousserande viner. Idag har de 35 hektar i sin ägo och den stora majoriteten vigs åt Glera, druvan som är så känd för att producera Prosecco. Deras Zero Spumante Extra Brut är ett otroligt elegant och aromatiskt bubbel som fått höga recensioner av Italiens främsta vinkritiker Luca Maroni i guiden The Best Italian Wines.

Ofiltrerat finbubbel!

Zero Spumante är ett ofiltrerat vin och därmed finns en hel del av jästfällningen kvar i flaskan. Detta ger en ytterligare smakdimension och gör att vinet ofta upplevs som grumligt. Helt naturligt och extra gott!

Utmärkelser

90/99 Poäng - Luca Maroni, 2017
94/99 Poäng - Luca Maroni, 2021

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt

Finns i samling