• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Tapas Gastón Tempranillo NV Tempranillo

Tapas Gastón Tempranillo NV

"Djup och härligt fruktig Tempranillo från mestadels Rioja men då även frukt från andra regioner är med i vinet kallar vi det helt enkelt - Tapas Gastón!"

Pris 109 kr 129 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu medan ungt och fruktigt.
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Spanien
Region
Vino de Mesa
Producent
Bodegas Zuazo Gastón
Huvuddruva
Tempranillo
Druvor
100% Tempranillo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även

Doft & smak

Intensiv, fruktig doft med mycket druvtypiska karaktärer som körsbär, röda plommon, jordgubbar och örter. Medelfyllig, smakrik stil med bra, rund fruktighet, härlig spansk krydda och en frisk syra. Bra balanserade tanniner i en varm, ihållande och len avslutning.

Utmärkelser

Guld Gilbert & Gaillard International Challenge 2018

Passar till

Det perfekta matvinet som passar allt du äter med rödvin - pasta, kötträtter, ostar, charkbrickor eller varför inte tapas? Servera svalt, en bit under rumstemperatur (kring 16-18 grader).

Beskrivning

Bodegas Zuazo Gastón grundades redan 1850 och har därmed en enormt lång erfarenhet inom vinodling och produktion. Allt sköts in-house och stor stolthet läggs ner i varje detalj för att kunna producera så smakrik och spännande viner som möjligt med ett tydligt ursprung i producentens historia.
För vinet i fråga ville de skapa ett riktigt vasst vin som skulle passa en stor palett med mat så de började med att ge vinet sitt namn - Tapas Gastón, för att sedan börja experimentera med olika tankar och druvor. Snabbt kom de fram till att Tempranillo var den perfekta druvan men vill inte göra en klassisk Rioja utan ett mer expressivt, "modernt" vin varför de även blandade i druvor från andra regioner med lite annorlunda profil. Resultatet blir ett smakrikt, kryddigt och snyggt vin som passar det mesta som du äter till rödvin. Kanske prova med tapas..?

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS