Vinodling: Hållbart jordbruk / Naturvin
Vinifiering: Handskördat i små lådor med strikt selektering på vingården. Mjuk maceration med skalkontakt i 5-6 dagar. Spontan jäsning i cementkar. Halvvägs genom jäsningen pressas vinet och skalet tas bort. Fermenterad och åldrad i cement i cirka fyra månader. Här finns det gott om fällning och det hela blir grumligt värre!
Finca Casa Balaguer är en liten familjedriven vingård baserad i Alicante. Deras viner är gjorda på det mest naturliga sätt som möjligt, med ekologiskt jordbruk. Fokus ligger på lokala druvsorter, endast naturlig jäst och absolut inga kemiska tillsatser används i deras viner. Med deras egna ord: "vi tror att våra druvor ska uttrycka sig naturligt, så det är vår uppgift som vintillverkare att ge dem den bästa möjliga miljön att odla i." Ju mindre ingripande från oss i vingården desto bättre, så våra viner kan verkligen spegla karaktären i vårt underbara land.'