Beskrivning

Canto dei Vigneti är italienska för vingårdarnas sång och är ett passande namn för det här vinet från Chianti i Toscana.

Namnet Chianti sägs nämligen komma från ljuden (eller oljuden) som ekade mellan de böljande kullarna när jaktsällskapen röjde runt i området under medeltiden.

Skönsången står vinerna för. 

Rubinrött, syrligt med en ganska uttalad strävhet och en smak som påminner om körsbär och viol. Perfekt till både traditionell italiensk mat och svensk husmanskost med utgångspunkt från kött, potatis och sås. 

Passar till

Servera runt 14-18°C tillsammans med antipasti, grillat kött, kalvkött eller toskanska böngrytor.

Utmärkelser

Silver - International Wine Awards, 2020
91 Points Luca Maroni

Produktinformation

Lagerstatus
35 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med tegelkant
Land
Italien
Region
Toscana
Distrikt
Chianti
Producent
Canto dei Vigneti
Huvuddruva
Sangiovese
Druvor
85% Sangiovese, 10% Merlot, 5% andra lokala druvor
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.4 g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Canto dei Vigneti

  En svulten, svart tupp, vingårdar som sjunger och Jupiters blod - historierna om Chianti är många. Korka upp och låt vinerna berätta. 

 • Huvuddruva

  Sangiovese

  Sangiovese "jupiters blod" odlas över hela landet, men framförallt i Toscana och Emilia-Romagna. Rödbäriga och eleganta viner som utgör några av Italiens finaste viner så som Chianti och Brunello di Montalcino.

 • Region

  Toscana

  Toscana är med sin vackra landsbygd och sina goda viner Italiens mest kända vinregion. Här produceras flera berömdheter, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, båda gjorda på Sangiovese-druvan.

 • Distrikt

  Chianti

  Ett av Italiens mest celebra vindistrikt där odlingszonerna har ett fint samspel av bördig jordmån, nederbörd, få vindar från havet och ett varmt klimat.