• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Tenuta di Rico Prosecco Extra Dry Glera

Tenuta di Rico Prosecco Extra Dry

Pris 99 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, till och med mitten av 2022
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene, med fin mousse
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
DOC Prosecco
Producent
Bosco Viticultori
Huvuddruva
Glera
Druvor
100% Glera
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
15 g/l
Alkoholhalt
11%
Kategorier

Doft & smak

Lätt fruktiga smaker av ljus frukt, såsom citrus, päron och äpple samt en lätt blommig ton. Torrt, men med en fin subtil sötma, som balanseras upp av en frisk och krispig syra.

Passar till

Perfekt aperitif till vilket firande som helst, till carpaccio, rökt lax eller skaldjursplatåer. Prova också till asiatiskt, eller till en inte allt för söt dessert. Servera väl kylt, kring 9-10 grader.

Beskrivning

Bosco Viticultori är beläget i Salgareda, i hjärtat av östra Veneto, en region som är starkt förknippad med vinproduktion. Regionen som inhyser viktiga städer som Venedig, Verona och Treviso, varifrån Prosecco har sitt ursprung. Tenuta di Rico är en oerhört prisvärt och välbalanserat Prosecco, full av krispig frukt och blommiga toner. Perfekt som en aperitif men matchar även fisk och skaldjur alldeles utmärkt. Producent är vår partner Bosco Viticultori, som gjort sig kända för att producera olika stilar och typer av viner, men alltid till extremt bra prisvärdhet. Tenuta di Rico är inget undantag!

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS