Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bosco Viticultori

(5)

Bosco Viticultori producerar förnäma viner från Veneto.
Bosco Viticultori ligger i Salgareda i östra Veneto. En historisk miljö mellan Venedig, Verona och Treviso - känd för sina mousserande viner. 

Mellan Trevisos kullar och Adriatiska havet ligger vindistriktet Veneto. Där har ett fördelaktigt klimat och ett hårt arbetande folk gett upphov till en världsberömd vinodlingskultur. Mitt i östra delen av detta distrikt ligger vinproducenten Bosco Viticultori. De tillverkar viner med italiensk elegans och finess.

Gammal vinodlingstradition

Redan på 1600-talet under republiken Venedig eller "Den mest rofyllda staten", som republiken också kallades, började vin tillverkas i Venetoregionen. Det började med att venetianerna, efter sina framgångar till sjöss, vände blickarna mot land för att skapa mer rikedom. Således utvecklade de en förfinad kultur och arkitektur, liksom en blomstrande jordbrukstradition. Det är bland annat denna utveckling som har gett upphov till de smakfulla vinerna som regionen producerar idag.

Mousserande vin

Det välkända mousserande vinet Prosecco är producerat i Veneto. Bosco Viticultori tillverkar både den kraftigare bubblande spumanten och den svagare bubblande frizzanten. Deras mousserande viner är stilfulla och både spumante och frizzante finns antingen som vita viner eller roséviner. Spumanten är blekgul med ihållande bubblor, medan frizzanten har en tydlig utveckling av bubblor vilka strax lägger sig. Frizzanten är i sin tur blekt halmgul. Bägge varianterna på Prosecco kan med fördel serveras som aperitif eller till finare fisk, vitt kött, grönsaker eller färska osträtter.

Röda och vita

Förutom mousserande viner har Bosco Viticultori också ett sortiment av röda och vita viner. Deras röda viner är kraftiga med en långvarig, fruktig och kryddig smak. De passar till vilt, rött kött och lagrad ost.

De vita vinerna har behagfulla aromer av vilda bär, men också en väldefinierad doft av polejmynta och paprika. Du kan avnjuta dem som de är eller tillsammans med lätta rätter som exempelvis grillad kyckling, fisk, grönsaker eller parmaskinka.

Ekologisk linje

För Bosco Viticultori är ekologiskt odlade råvaror ett viktigt inslag i konsten att göra vin. Det handlar om att odla på ett sådant sätt att balansen i ekosystemet inte blir störd.

Således representerar Bosco Viticultoris organiska linje, förutom kvalitet, även respekt för miljön.