Tenuta di Argiano Brunello di Montalcino 2013 Sangiovese

Tenuta di Argiano Brunello di Montalcino 2013

Pris 419 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagring
Drick nu, eller låt utvecklas till 2030
Karaktär
Elegant & Komplex
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Sangiovese
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14%

Doft & Smak

Stora fylliga aromer, koncentrerade av mogen mörk frukt, med rika och generösa smaker, av plommon, körsbär, lite söt tobak och skogssvamp. Fasta och välbalanserade tanniner och en elegant finish. Vinet är en stor njutning redan nu, men det går utan tvekan att spara den i många år framöver.

Utmärkelser

96/100 - James Suckling
93/100 - Robert Parker
93/100 - Wine Spectator
93/100 - Wine Enthusiast

Passar till

Dekantera med fördel i minst två timmar och servera runt 16-20°C till lite elegantare rätter på nöt, lamm eller vilt. Också en fin partner till en bricka mogna ostar.

Beskrivning

Tenuta di Argiano är en av Toscanas stora, antika och majestätiska vingårdar. Slottet i sig uppfördes i renässansstil och byggdes från 1581-1596. Sedan dess har det odlats vin på slottens fält. År 1992 tog grevinnan Noémia Marone Cinzano över operationen och revolutionerade kvaliteten, med hjälp av Sassicaias dåvarande oneolog. Giacomo Tachis. Tillsammans förbättrade de kvaliteten på Brunellovinerna och skapade också supertoskanaren Solengo, idag en av Italiens mest ikoniska viner. I februari 2013 sålde Noémia Marone Cinzano Argiano ägorna till en grupp internationella investerare, men de skickliga vinmaknigsteamet är kvar. Tenuta di Argiano Brunello är stort, elegant och komplext, med alla de klassiska kännetecknen av en högkvalitativ Brunello.

Populära viner med samma druva