Servera väl kyld, runt 6–8 grader. Perfekt som aperitif eller till tapas, färska och grillade skaldjur samt milda ostar.
Denna cava är tillverkad av 100% xarel-lo-druvor från ekologiska vingårdar i Penedès, Katalonien. Druvorna skördas för hand och vinet produceras utan tillsatta sulfiter, vilket resulterar i en naturlig och uttrycksfull smakprofil. I glaset bjuds du på toner av torkad aprikos, röda äpplen, citrus, mandelblom och mineraler, med en lätt rökighet. Moussen är livligt fyllig och eftersmaken läckert ihållande.
Med sin 2CV-serie hedrar Sumarroca minimala ingrepp - både på fältet och i källaren. Druvorna till 2CV Inalterat kommer alla från ekologiska fält med syd/sydost-exponering och fattiga jordar, eftersom vinrankor gillar att producera koncentrerade kvalitetsdruvor. När de utvalda druvorna når källaren låter Sumarroca den naturliga jästen göra jobbet. De svavlar inte under vinifieringen och tillsätter ingen dos. De vill låta frukten uttrycka sig så ostört som möjligt, och det är precis vad den gör. Fräsch, exakt, full av saftiga gula äpplen och bakverk.