Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Bordeaux Frankrike
Sarget de Gruaud Larose Saint-Julien 2020 Cabernet Sauvignon

Sarget de Gruaud Larose Saint-Julien 2020

449kr

1 flaskor
Sarget de Gruaud Larose Saint-Julien 2020 Cabernet Sauvignon
Sarget de Gruaud Larose Saint-Julien 2020 449kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
12 st

Ett fynd för att vara ett andravin!

Servera vinet efter ca 1 timme på karaff vid 18 grader. Gärna till kalventrecote med karl-johansvampsås, risotto, till fläskgryta med pancetta eller till en grillad bit kött med en mustig sås.

Doften är fruktig, fräsch och erbjuder toner av solmogna jordgubbar, röda vinbär, körsbär, björnbär, en hint av viol, kalk, saffran och en diskret ton av kardemumma och bergamott. Allt detta återfinns i den eleganta smaken adderat en fin mineralitet samt rostat kaffe, choklad, muskotnöt och färsk hasselnöt. Kroppen är fyllig, tanninerna runda och eftersmaken läckert ihållande.

Omdömen

Beskrivning

Gruaud Larose har ägts av den ikoniske Jacques Merlaut sedan år 1997 under Taillan-gruppen, vilket även står som ägare av flera välrenomerade slott i Bordeaux, exempelvis aut-Bages Libéral, La Gurgue, Rabaud-Promis, Chasse-Spleen, Citran samt Ferrière.

Det välrenomerade vinet har odlats biodynamiskt sedan år 2019 och har redan uppnått kultstatus. Vinet har blivit ett internationellt investeringsobjekt och är känt för sin otroliga lagringspotential. 

Utmärkelser

90 Poäng - The Wine Independent

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt