Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Saint-Julien

(5)

Bordeaux är kanske världens mest populära vinregion med över 60 AOC appellationer. Den mest kända vinregionen i Bordeaux är Medoc, som i sin tur är hem åt några av de mest prestigefyllda vinerna i världen.

I Medoc hittar vi Saint Julien Beychevelle. Den lilla byn som har gett vinet Saint Julien sitt namn.

De röda vinernas region

I Bordeauxregionen producerar man ungefär 90 procent röda viner, men vingårdarna producerar flera goda vita viner också.

Saint Julian har fått sin AOC-Appellation för just sina röda viner och den mest populära druvan är Cabernet Sauvignon.

Druvan som älskar värme

Cabernet Sauvignon odlas i de flesta stora vinländer. Den är framförallt populär för att den har lätt för att anpassa sig efter olika typer av klimat och jord. Dessutom är Cabernet Sauvignon mycket tålig mot sjukdomar.

Eftersom druvan är mycket förtjust, ja nästan förälskad, i värme trivs den mycket fint i vingårdarna runt Saint Julien. Druvan behöver värmen för att mogna och i denna region håller jorden kvar värmen i marken, vilket är idealiskt för druvan.

Den mest underskattade vinregionen

Med en komplex underjord som påverkar vinerna och ger dem olika karaktär anses Saint Julien vara den mest underskattade vinregionen i Medoc. På en yta av nio kvadratkilometer producerar vingårdarna runt Saint Julien lätta och balanserade viner.

Eftersom underjorden är så komplex så måste druvornas rötter gå ner djupare i marken för att få näring, tillika påverkar även vindarna från havet.

De små vingårdarnas region

I Medoc kommer vinet mer ofta än sällan från de små vingårdarna. De små och mysiga vingårdarna producerar vin av hög kvalitet och de röda vinerna från Medoc är eleganta och fylliga, samt har fin fatkaraktär.

Vinet är fullt av aromer av röda mogna frukter, kryddor och örter. Detta passar alldeles utmärkt att dricka tillsammans med en köttbit eller fina ostar.