Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

St Germain Spritz

En St Germain Spritz är en ljuvlig flädercocktail som passar perfekt att avnjuta under varma sommardagar. Drinken har en härlig sötma från den franska fläderblomslikören St Germain, som balanseras upp av torrt mousserande vin och en fräsch citrustouch. Resultatet är en lätt och elegant drink med en sofistikerad smak.

Gör så här

  1. Fyll ett stort glas med is.

  2. Häll i St Germain och mousserande vin.

  3. Toppa med sodavatten och rör försiktigt om.

  4. Garnera med en skiva citron, ett myntablad eller färsk fläder om det är i säsong.

Ingredienser (1 drink)

  • 4,5 cl St Germain fläderlikör 

  • 6 cl torrt mousserande vin, gärna champagne

  • 6 cl sodavatten

  • Garnering: Citronskiva eller myntablad

Varifrån kommer St Germain Spritz?

St Germain Spritz har sitt ursprung i Frankrike, närmare bestämt i den franska likören St Germain som är en viktig ingrediens i drinken. St Germain framställs av handplockade fläderblommor från franska alperna, vilket ger likören dess unika och delikata smak. 

Kombinationen av St Germain med mousserande vin har blivit en modern klassiker som uppskattas världen över. En St Germain Spritz för tankarna till franska uteserveringar och stilfulla aperitifer.

Kan man byta ut spriten mot annan sprit?

En St Germain Spritz görs traditionellt med just St Germain fläderlikör. Det är fläderns blommiga sötma som ger drinken dess karaktäristiska smak. Att byta ut St Germain mot en annan likör skulle ge en helt annan drink. 

Däremot går det utmärkt att variera drinken genom att välja olika sorters mousserande vin. Ett torrt mousserande vin ger en fräschare spritz, medan ett halvtorrt ger en rundare smak. Hos oss hittar du mousserande viner noga utvalda för att passa till just St Germain Spritz. Vår favorit är en St Germain Spritz med champagne!

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept