Matbubbels smördegsinbakade brie

Jenny Andrén är matkreatören som bor i Umeå och driver det populära matkontot @matbubbel på Instagram och Facebook.

Tillsammans med Vinoteket har Jenny tagit fram en exklusiv kurerad vinlåda för dig som vill njuta av riktigt bra och prisvärda viner och samtidigt få inspiration till höstens middagar hemma.

Köp Matbubbels vinlåda här!

Här delar hon med sig av sitt bästa recept på smördegsinbakad brieost.

"Att jag älskar varm brieost är ingen nyhet så här ska jag bjuda er på ett riktigt grymt gott plockistips. En favoritrulle här hemma och på hösten tycker jag det är lite extra gott med varma tilltugg."

Bjud som förrätt eller låt alla skära sin egen bit som en liten plockis till bubbelskålen. Rullen kan preppas god tid innan gästerna kommer och gräddas just innan servering. Servera till ditt favoritbubbel!

Gör så här

  1. Ut med ett ark smördeg.

  2. Dela i hälften så får man två rullar.

  3. Rulla in osten i smördegen och nyp åt kanterna.

  4. Linda lufttorkad skinka runt smördegen. Ta nån du gillar.

  5. Grädda på 220 grader ca 15-20 min.

  6. Skinkan ska få färg och dra ihop runt om.

  7. Ut på ett fat.

  8. Ringla lite honung och toppa med hackade cashewnötter.

  9. Klart.

Ingredienser

  • 1 ark smördeg (Jenny använder själv färdigköpt smördeg)

  • Brieost

  • Lufttorkad skinka

  • Honung

  • Cashewnötter

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept