Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Äppelbellini

Äppelbellini är en variant på bellini: den klassiska drinken med persikopuré och prosecco. Här kombinerar vi härligt grumlig, ofiltrerad och gärna nypressad äppelmust med bubbel och värmande kryddor, för en drink som passar perfekt på hösten.

Gör så här

  1. Koka upp äppelmusten i kastrull tillsammans med ingefära, kanelstång, kardekumma och stjärnanis.

  2. Låd sjuda i ca 10 minuter. Obs, det är viktigt att det inte stormkokar.

  3. Låt svalna och sila sedan av kryddorna.

  4. Förvara kylt fram till servering.

  5. Fördela den kalla, kryddade äppelmusten i 8 glas och toppa med prosecco. Garnera med en äppelskiva, kanelstång, färsk rosmarin eller stjärnanis.

Ingredienser (8 pers)

  • 5 dl ofiltrerad äppelmust

    2 bit ingefära, skivad

    1 kanelstång

    5 gröna kardemummakapslar, lätt krossade

    1 stjärnanis

  • 1 flaska prosecco eller annat bubbel

Bubbel som passar till äppel-bellini

Vi föredrar prosecco i vår äppelbellini, men visst kan du byta till något annat gott mousserande vin om du vill. Varför inte testa cava, eller att göra drinken extra lyxig med en champagne? Om du väljer ett torrt bubbel kan du behöva söta drinken med lite sockerlag, honung eller agave. Smaka av och söta i så fall efter smak och rör om försiktigt.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept