• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Louis Chavy Crémant de Bourgogne Brut Pinot Noir

Louis Chavy Crémant de Bourgogne Brut

Pris 149 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, eller inom de närmsta tre åren
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene, med fin mousse
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Crémant de Bourgogne
Klassifikation
AOC
Producent
Louis Chavy
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
50% Pinot Noir, 30% Chardonnay, 20% Gamay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
7.5 g/l
Alkoholhalt
12.5%
Kategorier

Doft & smak

Fruktigt och uttrycksfullt, med aromer av exotiska frukter, såsom citron och grapefrukt, tillsammans med en rund skön ton av hasselnötter. Smakerna är fruktiga, fräscha och eleganta, med toner av exotisk frukt, mandel och en lätt örtighet. Fint välbalanserat, med en lång finish.

Passar till

Servera väl kyld runt 4-8 grader. Utsökt som aperitif eller tillsammans med delikatesser från havet, som t.ex. pilgrimsmusslor, skaldjur, fisk eller härliga desserter. Också trevligt till en bricka kallskuret och milda ostar.

Beskrivning

Louis Chavy grundades 1938 av just Louis Chavy, en välkänd vingårdsägare i byn Puligny Montrachet och ägare av en domän i Chassey-le-Camp. Louis Chavy föddes 1919 i Puligny Montrachet. Han kom från en etablerad vinmakningsfamilj, som i århundraden varit aktiv i vingårdarna i och runt byn Puligny Montrachet. Här grundade han handelshuset Louis Chavy med målet att erbjuda ett bredare utbud av fina Bourgogne-viner, förutom vinerna från sina egna vingårdar. Den nuvarande ägaren av Maison Louis Chavy, La Compagnie des Vins d'Autrefois, följer traditionen och kärleken till Bourgogne-viner vidare, samtidigt som de ständigt utvidgar utbudet av högkvalitativa viner.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS