• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Las Reñas Ecologico 2019 Monastrell

Las Reñas Ecologico 2019

Pris 109 kr

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, eller inom de närmsta två åren
Karaktär
Kryddigt & mustigt
Färg
Djupt mörkrött, med purpurröda inslag
Land
Spanien
Region
Murcia
Distrikt
Bullas
Klassifikation
DO
Producent
Cooperativa Nuestra Señora del Rosario
Huvuddruva
Monastrell
Druvor
100% Monastrell
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2.5 g/l
Alkoholhalt
14.5%
Se även

Doft & smak

Intensiva och aromatiska dofter, fruktig med tydliga inslag av jordgubbar, röda vinbär och plommon, som utvecklas i glaset och ger lite jordiga och minerala smaker, Tydlig tanninstruktur, men lent och välkomnande. Smakerna känns först fruktiga och lätt blommiga, för att sedan utveckla en skön kryddighet som bidrar till komplexitet.

Passar till

Bra allroundvin till en smakrik pasta med örter, lite kraftigare rätter på nöt, lamm eller vilt, kryddiga korvar eller charkuterier, pizza eller mellanlagrade ostar. Servera svalt kring 18-19 grader.

Beskrivning

Cooperativa Nuestra Señora del Rosario grundades 1951 och slog 1998 ihop sig med att annat kooperativ. Idag består kooperativet av totalt 770 samarbetspartner med över 4000 hektar vinodlingar. Bullas är ett litet DO precis bredvid Jumilla och deras serie Las Reñas produceras av huvudvingården, som kontrollerar och ansvarar för över 50% av kooperativets vingårdslägen. Den som är nyfiken på viner från lite mindre kända spanska regioner, kommer inte bli besviken. Inte helt ovanligt för regionen, så är det Monastrell som utgör majoriteten av innehållet i deras viner och målet med denna serien är att producera maximal kvalitet utefter den potential och möjlighet druvorna har på respektive vingårdsläge. De ska kännas fräscha, unga och fruktiga och naturligtvis vara väldigt prisvärda.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS