• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Jean Rapp Riesling 2019 Riesling

Jean Rapp Riesling 2019

Pris 159 kr 179 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.Årgångar i lager

  • 2019
    159 kr 179 kr
    750 ml
  • 2020
    159 kr
    750 ml


Lagerstatus
180 st
Lagring
Drick nu till och med 2022
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Tyskland
Region
Pfalz
Distrikt
Südpfalz
Klassifikation
QBA
Producent
Weingut Jean Rapp
Huvuddruva
Riesling
Druvor
100% Riesling
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
5 g/l
Alkoholhalt
11.5%
Se även

Doft & smak

Aromer av gula frukter som aprikos, frisk citrus och steniga mineraler vidare till ett långt ihållande avslut.

Passar till

Avnjuts bäst kring 8-10 grader och passar särskilt bra med subtila maträtter som en bouillabaisse, ångade havskräftor, färska räkor, kycklingsoppa och höstigt matiga sallader med rödbetor och chèvre.

Beskrivning

Weingut Jean Rapp Är en liten vingård som ligger mitt i de svagt böljande kullarna i södra Pfalz. Härifrån sträcker sig utsikten från Pfalz-skogens sluttningar till Rhenslätten och över till Alsace.

Den vackra egendom byggdes år 1782 och är än idag hem för de vackra vinrankorna.

Historien började för 114 år sedan när Johannes “Jean” Rapp, gifte sig med dottern till den dåvarande markägaren år 1905. Familjen Block-Grupe är nu glad att få fortsätta förvalta denna traditionella vingård, men Sina Andris och Frank Kayser som idag driver vingården har det ett tydligt mål, och det är att styra vingården med modernt tänk och varsamma händer in i framtiden och då med fokus på hållbar vinmakning. Det är med stort engagemang som de driver den underbara lilla vingård.

Vinstockarna växer vid foten av Haardtbergen och runt det lugna Drusweiler. Vinrankorna har odlats utan kemisk-syntetiska bekämpningsmedel sedan år 2016 och från nu, år 2020 är är vingården ekologiskt certifierad. Även i vinkällaren värdesätter de noggrann åldring, ger nödvändig tid för att mognad och vinerna tappas sent. Allt för sorglös njutning och med stor klunkvänlig glädje.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS