Beskrivning

Vinet framställs genom en andra jäsning under 30 dagar i tank av ett stilla vin gjort på Gleradruvor och Chardonnay. Efter vinifiering så får vinet ligga på tank för buteljering, dosagen/tillsatt socker är 10 gr vilket ger vinet en elegant och torr karaktär.

Blanc de Blancs betyder vit från vita, i detta fall innebär det enbart ”vita” (gröna druvor).

Passar till

Serveras vid 8-10° grader. Perfekt som aperitif, eller till fisk & skaldjur, sushi, sallader, vårens primörer eller som en fräsch aperitif. Ett riktigt bra allround-bubbel.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Italien
Region
Venetien
Huvuddruva
Glera
Druvor
Glera, Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1g/100ml
Alkoholhalt
11%
Se även
Kategorier
 • Huvuddruva

  Glera

  Drottningen av prosecco!

 • Region

  Venetien

  Vad många kanske inte vet är att regionen Veneto (eller Venetien) i norra Italien är hem för välkända och storsäjande viner såsom Amarone, Ripasso, Valpolicella och Prosecco, men det är även här de inte helt okända vinerna Soave och Bardolino kommer ifrån också.

 • Kategori

  Bästa vinet under 100

  Skralt i plånboken men fortfarande sugen på ett gott vin? Här hittar du det bästa röda, vita och mousserande vinet under 100 kr. Det godaste vinet är gratis men prisvärt vin är näst bäst. 

 • Kategori

  Prosecco

  Alla älskar Prosecco! Favoritbubblet från nordöstra Italien med smak av päronsplitt. Alltifrån pärlande till bubblande, snustorrt till fruktigt - i vårt breda Prosecco-sortiment finns något för alla.