Beskrivning

Vad som ursprungligen var en liten vingård planterad kring en järnvägsstation  har kommit att bli växtplatsen för ett par av våra kunders absoluta favoritviner. Fire Block.

Namnet kommer refererar till tiden runt mitten av 1920-talet, då ägorna mest var en stor betesmark för nötkreatur. Man oroade sig för att gnistor från förbipasserande tåg skulle tända eld på betesgräset och därför placerade man intill järnvägen s k fire blocks, tomma, steniga åkrar som tog emot gnistorna från elden i ångloken så att de inte fick fäste och kunde sprida sig.

Det här vinet är gjort på en blandning av Grenache- och Shirazdruvor från gamla rankor vilket ger ett kraftfullt vin med massor av smak.

Passar till

Servera vinet kring 16-18 grader. Perfekt till ugnsbakat lamm i örter serverat med en mustig ratatouille och rostad potatis, till charkbrickan eller till den klassiska söndagssteken.

Utmärkelser

94 Poäng - Wine Showcase Magazine

Produktinformation

Lagerstatus
261 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
Australien
Region
South Australia
Distrikt
Clare valley
Producent
Fire Block Vineyards
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
60% Shiraz, 40% Grenache
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
Se även
 • Producent

  Fire Block Vineyards

  Fire Block är utan tvekan vår absolut största medlemsfavorit genom tiderna, med druvtypiska, smakrika och charmerande viner i stallet. Det är även en av våra äldsta och mest pålitliga samarbetspartners.

 • Huvuddruva

  Shiraz/Syrah

  En blå druva, två namn. Syrah heter den i gamla världen och Shiraz i nya (= den korta historien). Med druvsorten Shiraz/Syrah görs riktigt goda viner - främst i Frankrike och i Australien. 

 • Region

  South Australia

  Motorn i Australiens vinproduktion.
  South Australia upptar ett enormt område med skiftande geografi och klimatförhållanden. Det ger möjlighet att producera viner av varierande karaktär. 

 • Karaktär

  Fruktigt & Smakrikt

  Under denna kategori går viner med stor fruktaromatik och de är ofta unga, men även viner med begynnande mognad utan allt för mycket fatpåverkan passar in här.