Passar till

Servera vinet kring 18 grader. Utmärkt ackompanjerat mellanlagrade och mogna ostar. Passar även bra till fet fisk som piggvar eller lax. Även passandes till lammstek och till vilt som vildsvin.

Utmärkelser

90 Poäng - PeñinGuide

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Ljust rubinrött
Land
Spanien
Region
Kastilien-La Mancha
Distrikt
La mancha
Producent
Finca Antigua
Huvuddruva
Merlot
Druvor
60% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon & 20% Syrah
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
14%
Se även
 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade.

 • Region

  Kastilien-La Mancha

  Regionen Kastilien-La-Mancha ligger utanför den spanska huvudstaden Madrid. Området är känt för sin konst och sitt hantverk, men kanske framförallt för Cervantes hjälte Don Quijote från La Mancha. Här finns även stor produktion av prisvärda bordsviner, ofta gjorda på den gröna druvan Airén.

 • Distrikt

  La mancha

  La Mancha DO är Spaniens och Europas största vinregion.
  Från La Mancha kommer många lättdruckna och prisvärda röda viner. Men det finns även mer komplexa sorter som vinner på att lagras.

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga och mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad samt ekfatet.