Ett utmärkt val till grillad entrecôte, en mustig lammgryta eller ankbröst med rödvinssås. Det passar också fantastiskt bra till vegetariska alternativ som gratinerade auberginer. För en enkel men lyxig upplevelse kan det avnjutas tillsammans med hårdostar som lagrad comté eller parmesan. Servera kring 18 grader.
En intensiv och inbjudande doft som varvas av mörka bär som svarta vinbär och björnbär med saftiga toner av körsbär och plommon. Något som kompletteras av subtila inslag av cederträ, tobak och en antydan av kryddnejlika, vilket ger en djup och komplex aromprofil.Smaken är elegant och balanserad, med en fyllig struktur och sammetslena tanniner. Mörk frukt som mogna björnbär och blåbär dominerar, följt av nyanser av choklad, kaffe och en lätt rostad ekton. Vinets syra är frisk och lyfter fram fruktigheten, medan eftersmaken är lång och avslutas med en kryddig och lätt mineralisk touch.
Claude Delmas, som har varit ägare sedan 1990-talet, är en riktig vin-och Bordeaux-regionälskare. Hans arbete kombinerar tradition och modernitet för att ge underbara och strukturerade viner.