Champagne Bollinger Special Cuvée 007 Ltd. Edition
James Bonds favorit-Champagne!
Kraftfull doft och smak av gul stenfrukt som aprikos, gula äpplen samt florala inslag av vita blommor.
Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.
Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit
Beskrivning
I samband med premiären av den senaste James Bond-filmen "No Time To Die" har Bollinger släppt deras Special Cuvée i en Limited Edition 007-flaska.
Flaskan levereras i en presentlåda som pryds av tre ikoner: Bollingers Special Cuvée, Aston Martin DB5 och James Bond. Det här är en Special Cuvée som representerar Bollinger-husets sanna stil. Denna klassiska champagne består av en blandning av druvor från ett bestämt år och 10% reservviner som kan vara upp till 15 år gamla. Detta medför extra komplexitet och struktur.
Passar till
Servera vinet kring 8-10 grader, gärna i Pinot-kupa. Passar mycket bra till smördegsinbakad Chevré och valnötter, bouillabaisse med vit fisk samt till mogen Brillat Savarin.
Utmärkelser
96 Poäng - Tyson Stelzer
96 Poäng - Decanter
Produktinformation
- Lagerstatus
- Tillfälligt slut
- Lagring
- Kan lagras 5-10 år
- Karaktär
- Torrt & Fruktigt
- Färg
- Ljust gyllene
- Land
- Frankrike
- Region
- Champagne
- Producent
- Bollinger
- Huvuddruva
- Pinot Noir
- Druvor
- 60% Pinot Noir, 25% Chardonnay, 15% Pinot Meunier
- Typ
- Kork
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Alkoholhalt
- 12%
- Se även
-
Bollinger
Ett gyllene vin med sammetslena bubblor sedan 1829.
Bollinger, eller James Bond Champagnen, är ett av de sista självständiga champagnehusen i Frankrike. Här tillverkas viner på, i huvudsak, druvan Pinot Noir. -
Pinot Noir
Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.
-
Champagne
Champagne ligger i nordöstra Frankrike och har blivit världsberömt för sina mousserande viner. För att ett mousserande vin ska få kallas Champagne måste det vara gjort på druvor från denna region.
-
Torrt & Fruktigt
Under denna kategori faller torra och fruktdrivna viner in med en restsötma på minimum 3g/ l max 12 g/ l.