Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

I samband med premiären av den senaste James Bond-filmen "No Time To Die" har Bollinger släppt deras Special Cuvée i en Limited Edition 007-flaska.

Flaskan levereras i en presentlåda som pryds av tre ikoner: Bollingers Special Cuvée, Aston Martin DB5 och James Bond. Det här är en Special Cuvée som representerar Bollinger-husets sanna stil. Denna klassiska champagne består av en blandning av druvor från ett bestämt år och 10% reservviner som kan vara upp till 15 år gamla.  Detta medför extra komplexitet och struktur.

Passar till

Servera vinet kring 8-10 grader, gärna i Pinot-kupa. Passar mycket bra till smördegsinbakad Chevré och valnötter, bouillabaisse med vit fisk samt till mogen Brillat Savarin.

Utmärkelser

96 Poäng - Tyson Stelzer
96 Poäng - Decanter

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Champagne
Producent
Bollinger
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
60% Pinot Noir, 25% Chardonnay, 15% Pinot Meunier
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12%
Se även
 • Producent

  Bollinger

  Ett gyllene vin med sammetslena bubblor sedan 1829.
  Bollinger, eller James Bond Champagnen, är ett av de sista självständiga champagnehusen i Frankrike. Här tillverkas viner på, i huvudsak, druvan Pinot Noir.

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

 • Region

  Champagne

  Champagne ligger i nordöstra Frankrike och har blivit världsberömt för sina mousserande viner. För att ett mousserande vin ska få kallas Champagne måste det vara gjort på druvor från denna region.

 • Karaktär

  Torrt & Fruktigt

  Under denna kategori faller torra och fruktdrivna viner in med en restsötma på minimum 3g/ l max 12 g/ l.