• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Barahonda Carro Ecologico Monastrell 2018 Monastrell

Barahonda Carro Ecologico Monastrell 2018

Pris 129 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
207 st
Lagring
Drick nu, till och med 2025
Karaktär
Fruktig och smakrik
Färg
Intensivt körsbärsrött
Land
Spanien
Region
Murcia
Distrikt
Yecla
Klassificering
DO
Producent
Bodegas Barahonda
Huvuddruva
Monastrell
Druvor
100% Monastrell
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Stora aromer av röda frukter, bär, körsbär, örter, choklad och marmelad. Smakrik och medelfyllig med runda smaker av mycket frukt, trevliga tanniner och en len, frisk syra. Rent och bärigt avslut.

Utmärkelser

Guld - Mundus Vini, 2019
90/100 - James Suckling

Passar till

Servera runt 15-17°C till alla möjliga olika kötträtter, gärna av rustik karaktär, såsom grytor mm. Också fint till ostbrickan, feta fiskrätter, pasta med gräddsås, eller rätter på anka eller annan vild fågel.

Beskrivning

Bodegas Barahonda grundades 1925 i Yecla i sydöstra Spanien (strax väster om Alicante) och är regionens gigant med sina 150 hektar vinodlingar. Regionen är fortfarande relativt okänd men börjar, tillsammans med grannen Jumilla, oftare och oftare nämnas för sina prisvärda och spännande viner. Barahonda är en partner till oss sedan många år tillbaka och producenten har gått från klarhet till klarhet och har nyligen byggt ett helt nytt, toppmodernt vineri som ytterligare bärgar för toppkvalitet till kanonpriser. Vi ser fram emot alla nya lanseringar de bjuder på! Alla deras viner är ekologiskt odlade, dock är endast vissa dem certifierade, vilket denna är. Ett strålande allroundvin med stor frukt som passar rustika vardagsrätter.