Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Rött vin
  • Vino d'Italia Italien
  • Kryddigt & Mustigt
  • Nyhet
Astrale Rosso d´Italia Primitivo

Astrale Rosso d´Italia

119kr

Sötma
Fruktsyra
Strävhet
Fyllighet
1 flaskor
Astrale Rosso d´Italia Primitivo
Astrale Rosso d´Italia 119kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
500+ st

Kraftfull och fyllig smakrikedom!

Perfekt till kraftfulla pastarätter som ragú på salsiccia, till långkokt oxkind i vin eller till mogna hårdostar. Servera kring 16 grader.

Tät och kraftfull smakrikedom fokuserad på svarta körsbär, björnbär plommon och choklad. Kroppen är fyllig, tanninerna runda. Eftersmaken är underbart ihållande.

Omdömen

Beskrivning

Sedan de mytiska tiderna av de romerska gudarna har den italienska kulturen varit förankrad i himlen. Stjärnbilderna har drivit människorna och förutsagt framtiden, hjälpt sjömännen ute på havet eller bönderna inne i landet att fatta viktiga jordbruksbeslut. För oss är "Astrale" en kraftfull blandning av historia och myt, en koppling till den avlägsna förflutenheten då det dagliga livet var beroende av dyrkan av gudar, stjärnor och kejsare.

Peppe och vårt vinmakarteam reste över olika italienska vinregioner för att träffa lokala bönder och förstå de olika traditionella vinmakningsmetoderna för att tillämpa dem på en större skala och leverera jämnt högkvalitativa viner.

En blandning av olika ikoniska italienska druvor hämtade från några av de bästa vinregionerna i Italien under de bästa årgångarna.

Vinmakning: En modern och exakt vinmakningsmetod för att bevara intensiteten i dofterna, som tillämpas med olika tekniker som finslipas för att uttrycka hela potentialen hos de olika druvorna. Opulent på gommen tack vare de delvis torkade Primitivo-druvorna. Komplexitet och längd kommer från en noggrann användning av olika ekfat.

Utmärkelser

97 Poäng - Luca Maroni

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt

Finns i samling