Passar till

Servera vinet kring 20 grader. Perfekt kombinerat till kantarellrisotto, osso buco milanese samt till kalvfärsbiffar med dragonsmör.

Produktinformation

Lagerstatus
277 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Fylligt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Valpolicella Ripasso
Producent
EnoItalia
Huvuddruva
Corvina
Druvor
Corvina, Rondinella, Corvinone
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.6 g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
  • Producent

    EnoItalia

    EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

  • Huvuddruva

    Corvina

    Ryggraden i Amarone och även den viktigaste blåa druvan när man talar om hela Valpoliciella-distriktet.
    Corvina har ett tjockt skal som är idealiskt för torkning och ger härligt stora, koncentrerade och fruktdrivna viner.

  • Region

    Venetien

    Vad många kanske inte vet är att regionen Veneto (eller Venetien) i norra Italien är hem för välkända och storsäjande viner såsom Amarone, Ripasso, Valpolicella och Prosecco, men det är även här de inte helt okända vinerna Soave och Bardolino kommer ifrån också.

  • Distrikt

    Valpolicella Ripasso

    Ofta omnämnd som lillebror till Amarone

    Ripasso är en underappellation till distriktet Valpolicella och vinerna som skapas där är en kombination av regionens vanliga Valpolicellaviner och Amarone.