• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Agricola Punica Barrua Sardegna 2011 Carignan

Agricola Punica Barrua Sardegna 2011

Pris 299 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
91 st
Lagring
Drick nu, eller inom de närmsta tre åren
Karaktär
Smakrik & Komplex
Färg
Mörkt purpurröd
Land
Italien
Region
Sardinien
Distrikt
Isola dei Nuraghi
Klassificering
IGT
Producent
Punica
Huvuddruva
Carignan
Druvor
85% Carignan, 10% Cabernet Sauvignon, 5 % Merlot
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.5 g/l
Alkoholhalt
14.5%
Se även

Doft & Smak

Intensiva och rena anteckningar av mörka bär, såsom blåbär, med anteckningar av lakrits, mörk choklad, cederträ, tobak, vanilj, eukalyptus och mineraler. Smakerna är harmoniska med en välbalanserad och elegant tanninstruktur

Utmärkelser

93/100 - Robert Parker
93/100 - Jamessuckling.com

Passar till

Dekantera någon timme i förväg och servera runt 16-20°C till kraftiga kötträtter, som t.ex. lammkotletter, en premiumbiff, smakrika rätter på fågel eller mogna hårdostar.

Beskrivning

Målet med detta projekt var att skapa Sardiniens första vin i världsklass. Den största utmaningen är Sardiniens värme, som lätt förstör en vinodling. Därför sökte man öns högsta och svalaste sluttningar, där det är svårt att odla, men där druvorna i gengäld får rätt förutsättningar för att bevara friskheten och elegansen. Vintrarna är milda på grund av de varma Scirocco-vindarna från Afrika och somrarna är mycket varma, men tack vare kustläget, så får odlingarna den svalka som är nödvändig för att odla högkvalitativa druvor. Just Carignan trivs väldigt bra på Sardinien och tros ha förts till ön av Karthagerna, eller Punerna som Romarna kallade dem. Vingården är alltså döpt efter Punernas ansträngningar för att odla druvor på ön. Deras viner Barrua och Montessu hyllas ständigt av vinkritiker världen över och just Barrua har erhållit utmärkelsen 3 glas i den italienska vinbibeln Gambero Rosso två gånger sedan deras första årgång 2002.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre.

Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket drivs av Vinoteket.com ApS