Beskrivning

Den senaste årgången av Adulation Cabernet Sauvignon har redan vunnit guldmedalj på prestigefyllda Berliner Wine Trophy. Men vi behöver inte se några medaljer för att förstå att det här är bra. Riktigt bra. Redan på doften av läder och tobak byggs en förväntan upp som införlivas med den välstrukturerade kroppen, inslagen av mogna plommon och körsbär och de runda, lite rökiga tanninerna. Det här är ett stort och smakrikt vin som gör sig bäst till en grillad köttbit.

Rötterna till vinrankorna leder djupt ned i marken och tar upp jordens underbara terroir. Allt ovan mark med druvor och bladverk fångar den härligt varma kaliforniska solen, samt de underbara dofterna från de tropiska blommor som följer med vinden. Allt knyter vi sedan samman för det färdiga resultatet i vinflaskan med våra kärleksfulla och ömma händer. Vi vill dela vår beundran för den ädla vinmakningskonsten med dig, för att du ska få möjlighet till att dela dina värdefulla stunder med dem som delar din passion. Ungefär så beskriver Adulation själva sin kärlek till sina viner och vem blir inte nyfiken på en sådan passionerad beskrivning?

Passar till

Klassisk kompis till kraftfulla köttanrättningar, som en fin helgrillad nötköttsdetalj, eller örtbakat lamm, saftiga hamburgare eller kanske en pizza toppad med smakrik ost och charkuterier. Servera vinet svalt, kring 16-18 grader.

Utmärkelser

Guld - Berliner Wine Trophy

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
USA
Region
Kalifornien
Producent
Adulation
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
100% Cabernet Sauvignon
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
Se även
 • Producent

  Adulation

  I soliga Kalifornien finner vi Adulation och dess storskaliga vinproduktion.

 • Huvuddruva

  Cabernet Sauvignon

  Cabernet Sauvignon- en druva som var vindrickare någon gång avnjutit eller i alla fall hört talas om. Inte så konstigt då det är världens mest odlade druva. Med sitt tjocka druvskal ger Cabernet Sauvignon viner med ryggrad och fin struktur.

 • Region

  Kalifornien

  USA är ett modernt och nytänkande vinland som är en seriös utmanare till de traditionella vinregionerna i Europa. Kalifornien, som står för huvuddelen av vinproduktionen, har kallats en av världens mest intressanta vinregioner just nu.

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga och mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad samt ekfatet.