Beskrivning

"Jag gör vin", säger Alain, vinmakare på vinkooperativet Torpez i San Tropez. 

"Vinerna råkar vara rosa men det betyder inte att de har särskilt mycket att göra med rosévin från Provence i övrigt.", fortsätter han.  

Ultimum är lagrat först i tankar som speciellt utrustats med en batonnage-funktion (som rör runt jästpartiklarna i vinet) och sedan på stora ekfat. 

Smaken påminner mer om en vit bourgogne än rosé. 

Bör upplevas!

Passar till

Servera vinet kring 12-14 grader. Detta uttrycksfulla och eleganta fullkroppsrosè med några år på nacken gör sig otroligt bra till en massa olika anrättningar, smaker och texturer. Testa till en matig caesarsallad, grillad marulk och gärna till charkbricka med salta charkuterier.

Produktinformation

Lagerstatus
47 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Friskt & Bärigt
Färg
ljust laxrosa
Land
Frankrike
Region
Provence
Producent
Les Vignobles Torpez
Huvuddruva
Grenache
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
14%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Les Vignobles Torpez

  Gjort på druvor som odlas under ljuset som lockat konstnärer och poeter i alla år, berättar vinet från Saint Tropez en historia som började redan för 2600 år sedan.

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Provence

  Vindistriktet Provence ligger i södra Frankrike. Det börjar vid floden Rhône strax väster om Marseille och går längs den franska kusten till staden Nice, inte långt från italienska gränsen. Vinproduktionen i Provence domineras av rosévin, ett vin som är mycket populärt bland rivierans turister.

 • Huvuddruva

  Grenache

  Doldisen som ligger bakom några av största vinerna.