Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Fylligt rosévin

(9)

Rosévin med mycket smak. Ibland härligt hallonsafts-rosa i färgen och med en intensiv doft av färska bär. Gillar du fylliga roséviner? Då har du hamnat rätt.

Vad är ett fylligt rosévin?

Många populära roséviner är ljust laxrosa och väldigt lätta i smaken. Men så finns även de som är kraftigare, mer smakrika och tydligare i smaken. Det är de som brukar benämnas som "fylliga". 

Rosévin som smakar mycket

Ett fylligt rosévin är ett som smakar mycket. Doften slår emot dig redan när du öppnar vinflaskan. I glaset känner du tydligt doften av röda bär. Smaken är kraftig och ibland lite rund. 

Är fylligt rosévin sött?

Nej, inte nödvändigtvis. Det finns fylliga roséviner som är helt torra också. Smakrikedomen återfinns i intensiteten i doft och smak. Den höjs visserligen av en högre sockerhalt men även av en högre alkoholhalt. De tenderar båda att runda av den vassaste syran och ge vinet mer "kropp" (rondör). 

Bästa rosévinet till buffé?

Ett fylligt rosévin är väldigt användbart som matvin. Det passar nämligen till väldigt mycket. Friskt och syrligt till grönsaker, skaldjur och fisk men tillräckligt kraftfullt även för lättare kötträtter. Toppen till kyckling och fläsk. Man kan därför välja ett lite kraftigare rosévin till en buffé och vara säker på att det troligtvis kommer att passa till det mesta.