Beskrivning

Tony Laithwaite kom på den briljanta idén att skapa en studio för unga, kreativa vinmakare att samlas och göra små batcher fantastiska viner på sin fritid. Idag överses verksamheten av stjärnvinmakaren Dan Graham som också är hjärnan bakom Redheads Esule Cabernets. Druvorna plockas i McLaren Vale och skapar ett stort, tätt fylligt rött som reflekterar just det kreativa och nydanande som händer i RedHead Studios. Escule är en fyllig röd med frisk hallonkaraktär, intensiv frukt och fasta tanniner som kompletterar de täta, mogna smakerna.

Passar till

Dekantera och servera runt 18-20 grader. Utmärkt att servera tillsammans med kraftiga kötträtter, gärna grillat, en ugnsrostad stek eller en klassisk shepherd's pie.

Utmärkelser

Guld - Catavinum World Wine & Spirits Competition, 2018
Guld - China International Wine & Spirit Competition, 2017

Produktinformation

Lagerstatus
13 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Djupt mörkrött
Land
Australien
Region
South Australia
Distrikt
McLaren Vale
Producent
RedHeads Studio
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
72% Cabernet Franc, 28% Cabernet Sauvignon
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
Se även
Kategorier
 • Producent

  RedHeads Studio

  Historien om RedHeads Studio började 2002 – då ett frö av en idé började växa hos grundaren Tony Laithwaite. Tänk om några av Australiens bästa unga vinmakare med global erfarenhet fick helt fria händer för att skapa banbrytande vin!

 • Huvuddruva

  Cabernet Sauvignon

  Cabernet Sauvignon- en druva som var vindrickare någon gång avnjutit eller i alla fall hört talas om. Inte så konstigt då det är världens mest odlade druva. Med sitt tjocka druvskal ger Cabernet Sauvignon viner med ryggrad och fin struktur.

 • Region

  South Australia

  Motorn i Australiens vinproduktion.
  South Australia upptar ett enormt område med skiftande geografi och klimatförhållanden. Det ger möjlighet att producera viner av varierande karaktär. 

 • Kategori

  Våra bästa grillviner!

  Vi hjälper dig hitta vinerna som passar till den grillade maten.