Perfekt till grillat som lamm och fläsk. Till anka eller rika pastarätter med tomatbaserade såser.
Lagrade ostar och charkuterier. Servera kring 16-18 grader.
Stor aromatik av mogna röda och svarta bär som hallon, björnbär och plommon, kompletterad av viol, grön paprika och subtila jordiga toner. Smaken är rik av röda bär, örtiga nyanser och en touch av krydda och mineraler.
Château Jaron har drivits som ett familjeföretag i över fyra generationer. Idag har Philippe Liberatore och hans fru tagit över egendomen. De är engagerade i biologisk mångfald och följer en miljömässig strategi för att skydda dagens och morgondagens värld.
Utmärkelser
Silver - DinVinguide.se:
Recension: "Säg hallå till Bordeaux och 100 procent cabernet franc, en druva med både attityd och bra tanniner. Vi håller upp på direkten och njuter av röda skogsbär, bakad röd paprika, varma jordar och en lång mineralfrisk eftersmak. Prisvärt matvin i höst! - 29 sept 2024
Recept.se - Bästa budgetvinerna: "Här har vi hundra procent cabernet franc som bjuder på runda mörkbäriga toner med inslag av ceder, bakad paprika, färska örter och lite blyerts. Eftersmaken är frisk, stram och elegant." - 16 oktober 2024