Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

RedHeads Studio

(18)

Historien om RedHeads Studio började 2002 – då ett frö av en idé började växa hos grundaren Tony Laithwaite. Tänk om några av Australiens bästa unga vinmakare med global erfarenhet fick helt fria händer för att skapa banbrytande vin!

KREATIVITET UTAN GRÄNSER

De utvalda unga vinmakarna kunde komma på sin lediga tid, kasta av sin vanliga ”företagskostym”, och vara kreativa utan några som helst gränser. De skulle helt enkelt få göra den typ av vin de verkligen drömt om och längtat efter. Druvorna handplockas från toppvingårdar i hela södra Australien och vinerna produceras generellt i små volymer, med en ständigt vakande hand av chefsvinmakare Dan Graham. Resultatet är sensationellt bra och nyskapande i allt från vinmakning, druvblends till utformningen av etiketter. Det märks att det är personer som har haft roligt när de skapat dessa fantastiska viner. 

EN GAMMAL CURRYRESTAURANG

Gänget tog över en gammal curryrestaurang som hette just Redheads. De gillade namnet och behöll det. De köpte in begagnad utrustning som andra ratat när de moderniserat sina vinkällare, bl.a. en mjölkkylare från ett mejeri, en gammal druvpress, gamla ekfat och fermenteringsutrustning som storproducenterna tyckt var utdaterade.

FRAMGÅNGSKONCEPT

Med ”ny” old-school-utrustning och massor av entusiasm från unga hungriga vinmakare erövrade de först McLaren Vale och skapade viner som tog världen med storm. Snabbt blev RedHeads en stor bestseller och man har expanderat till bl.a. Barossa Valley och har även moderniserat. De hittar ofta små lotter av högkvalitativa druvor, fulla av mogna smaker och skapar för hand ett fantastiskt vin, med massor av karaktär och elegans. Sjukt snygga flaskor, bra pris och perfekta matviner!

DAN GRAHAM VID RODRET 

Chefsvinmakaren Dan Graham ser, med bas i ikoniska Barossa numera till att alla viner håller högsta nivå. Dan, som rest runt och arbetat med vin i hela världen, från Okanagan i Kanada till Nya Zeeland, är en ”free spirit” och vill inte låsa sig vid strikta appellations- och regionslagar som han känt av under sina år i Frankrike och Italien. Han är en härlig och otroligt engagerad person, vilket vi fick äran att uppleva när han hälsade på oss och lät oss provsmaka RedHeads hela sortiment 2015. Hans vänlighet och humor gör att han skapar sig vänner överallt, vilket leder till ovärderliga kontakter då det är dags att hitta de absolut bästa druvorna till deras viner. Inte helt oväntat så gör Dan även ett eget naturvin. Ett ytterligare bevis för Dans experimentlusta och vilja att alltid ligga i framkant.