Redheads studio

Historien om RedHeads Studio började 2002 – då ett frö av en idé började växa. Tanken var att det skulle vara spännande att ha en vingård där några av Australiens bästa unga vinmakare, många som redan hade erfarenhet runt om i världen, kunde komma på sin lediga tid, kasta av sin vanliga ”företagskostym”, och vara kreativ utan några som helst gränser. De skulle helt enkelt få göra den typ av vin de verkligen drömt om och längtat efter. Druvorna handplockas från toppvingårdar i hela södra Australien och vinerna produceras generellt i små volymer, med en ständigt vakande hand av chefsvinmakare Dan Graham. Gemensamt för dessa viner är att de ska vara sensationellt bra och prisvärda.

Gänget tog över en gammal curryrestaurang som hette just Redheads. De gillade namnet och behöll det. De köpte in begagnad utrustning som andra ratat när de moderniserat sina vinkällare, bl.a. en mjölkylare från ett mejeri, en gammal druvpress, gamla ekfat och fermenteringsutrustning som storproducenterna tyckt var utdaterade.

Med ”ny” old-school-utrustning och massor av entusiasm från unga hungriga vinmakare erövrade RedHeads först McLaren Vale och skapade viner som tog världen med storm. 12 framgångsrika år senare kände de att det var dags att testa något nytt och vände blickarna mot Barossa Valley och dess otroliga flora av högkvalitativa vinodlingar, druvor och vinmakare som var sugna att göra sin egen grej.

RedHeads har fortfarande Dan Graham vid rodret. Dan, som rest runt och arbetat med vin i hela världen, från Okanagan i Kanada till Nya Zeeland, kände dock att han var en alldeles för mycket av en ”free spirit” för att låsa sig vid strikta appellations- och regionslagar som han känt av under sina år i Frankrike och Italien. Han är en härlig och otroligt engagerad person, vilket vi fick äran att uppleva när han hälsade på oss och lät oss provsmaka RedHeads hela sortiment 2015. Hans vänlighet och humor gör att han skapar sig vänner överallt, vilket leder till ovärderliga kontakter då det är dags att hitta de absolut bästa druvorna till deras viner.

Inte helt oväntat så gör Dan även ett eget naturvin. Ett ytterligare bevis för Dans experimentlusta och vilja att alltid ligga i framkant.

Sortering:
Valda filter:
Filtrering:
Vintyp
Övrigt
Land
Druva
Region
Distrikt
Producent

Hittar du inte vinerna du söker?

Leta vidare i våra populäraste kategorier: