Beskrivning

Caves São João grundades 1920 av bröderna José, Manuel och Albano Costa och är ett familjeföretag som ursprungligen ägnade sig åt marknadsföring av fina Douro-viner och likörer. Det är idag det äldsta familjeägda vinföretaget som fortfarande är verksamt i kommunen Anadia. Under 30-talet, med förbudet att tillverka portviner utanför Vila Nova de Gaia, började företaget producera och kommersialisera bordsviner från Bairrada.

Passar till

Dekantera gärna en timme i förväg och servera runt 16-18°C till smakrika rätter med rött kött och vilt. Fungerar utmärkt med vitlöksdoftande lammracks.

Produktinformation

Lagerstatus
23 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med tegelkant
Land
Portugal
Region
Beiras
Distrikt
Beira
Producent
Caves São João
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
100% Cabernet Sauvignon
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
 • Producent

  Caves São João

  Klassiska viner från distriktet Bairrada.
  I Bairrada produceras 2/3 av Portugals mousserande viner samt många tanninrika rödviner. Hos Caves São João hittar du båda. 

 • Huvuddruva

  Cabernet Sauvignon

  Cabernet Sauvignon- en druva som var vindrickare någon gång avnjutit eller i alla fall hört talas om. Inte så konstigt då det är världens mest odlade druva. Med sitt tjocka druvskal ger Cabernet Sauvignon viner med ryggrad och fin struktur.

 • Distrikt

  Beira

  Beiras - Portugals viktigaste vinregion med stora variationer.
  Beiras är en VR (vinregion) i Portugal, där landskapet ger upphov till olika viner med skilda karaktärer. Kvaliteten varierar dock beroende på producent.

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga och mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad samt ekfatet.