Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Rött vin
  • Kalifornien USA
  • Fylligt & Smakrikt
Mt. Brave Cabernet Sauvignon Mt. Veeder Napa 2018 Cabernet Sauvignon

Mt. Brave Cabernet Sauvignon Mt. Veeder Napa 2018

1 399kr

Fruktsyra
Strävhet
Fyllighet
1 flaskor
Mt. Brave Cabernet Sauvignon Mt. Veeder Napa 2018 Cabernet Sauvignon
Mt. Brave Cabernet Sauvignon Mt. Veeder Napa 2018 1 399kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
19 st

Storstilad Napa cab!

Gärna i bordeaux-kupor. Perfekt till grillade saftiga burgare samt till mustiga älggrytor. Servera vinet kring 18 grader.

Uttrycksfulla dofter av blå och röda bär som blandas med en touch av bakade kryddor, läder, choklad och viol. Tanninerna är fasta men ändå raffinerade, medan tyngden i gommen är tät och frodig. Övertygande nu men med en lång lagringspotential. 22 månader på franska ekfat varav 78% nya.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 14.5%
  • Sockerhalt <0.3g/100ml
  • Rött vin

Omdömen

Beskrivning

Historia

Mt. Brave Vineyard ligger högt uppe på berget Veeder på en höjd av 1 400 till 1 800 fot. Mt Veeder har planterats med vindruvor sedan tidigt 1860-tal av vinframställningspionjärer som Charles Krug, Agoston Haraszthy, Frederick Hess och William S. Keyes och viner från berget Veeder fick erkännande redan vid Parisutställningen 1900.

Plotten som blev Mt. Brave Vineyard, i de norra delarna av Mt. Veeder American Viticultural Area (AVA), köptes ursprungligen 1841, före guldrushen och inbördeskriget.

Vingård
Vinodling på hög nivå kräver ett noggrant, arbetsintensivt tillvägagångssätt. Tunna, steniga jordar och branta sluttningar ger vatten bibehållandet en utmaning och erosion ett hot, men vinstockarna drar nytta av kampen och producerar koncentrerade smaker. De höghöjd håller kvällstemperaturen mildare än de i dalen nedanför, medan positionen ovanför dimlinjen ger druvor längre daglig exponering för solljus. Detta förlänger regelbundet växtsäsongen in i november, och den ökade hängtid resulterar i toppmognad och full druvkoplexitet.

Vinmakaraens egna komentarer
Växtsäsongen år 2018 började med regn på senvintern, vidare till en vår markerad med mycket måln, vilket lädde till försenad
knopp- och blomning. Men med efterföljande idealiska fruktsättningsförhållanden, vilket drev upp de totala volymerna med 20 – 30 %.
Stadig sommarvärmeackumulering med bara ett par korta vandringsspikar kombinerat med en nästan perfekt höstsäsong skapade stor fenolackumulering utan hög sockerkoncentration.
Vinrankor på de klippiga sluttningarna av Mt. Veeder, 2018 gav cabernet druvor som allra bäst.

Utmärkelser

97 poäng Vinous 95+ poäng Robert Parker 95 poäng Wine Spectator

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt