• Kalifornien USA
Orin Swift 8 years in the desert 2019 Zinfandel

Orin Swift 8 years in the desert 2019

699kr

Orin Swift 8 years in the desert 2019 Zinfandel
Orin Swift 8 years in the desert 2019 699kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Kommer vecka 18

Ikonisk zinfandel som bör finnas i varje unik vinkällare!

Servera vinet kring 16-18 grader. Gärna i stora syrah-kupor. Perfekt till en blodig grillad hängmörad biff med en potent rödvinssås och krämig rotfruktsgratäng, till rökiga ribs, eller till den mustiga höstgrytan på nöt eller vilt.

Aromer av bakad söt frukt åtföljs av bakkryddor. Tänk dig nybakade blåbärspaj som står och svalnar för att snart att avnjutas med den tillhörande vaniljsåsen. Smaken efterföljer med toner av mogna sommarbär, både mörka och röda. Inblandningen av syrah och petite sirah ger både syra och finkornig tanninstruktur perfekt i balans med de mogna zinfandel-druvan. Vinet lagras i 8 månader på franska ekfat, och graden av nya ekfat varierar från årgång till årgång, mellan 30-50%.

Omdömen

Beskrivning

Det var efter flera års ansträngande arbete som Dave Phinney, ägare och vinmakare på Orin Swift Cellars, först bröt in i vinvärlden med ett zinfandel-vin.

Zinfandel är en svår druvsort att bemestra eftersom den mognar oregelbundet och lätt drabbas av sjukdomar, så det tog Dave många misslyckade försök innan han till slut kom fram till ett vin som levde upp till hans förväntan och standard.

Framgången tog USA med storm och Dave Phinney sålde sitt konjakshus för att istället fokusera på sitt nya projekt, "Orin Swift Cellars", döpt efter föräldrarnas mellannamn.

Med försäljningen kom en klausul om att han inte kunde producera zinfandel under de kommande 8 åren. "LÄTT!" tänkte Dave, för han saknade inte att jobba med den busiga druvsorten. Eller, det vill säga, det var ända tills han inte fick längre. Själv beskriver han det som ett barn som bara vill göra de saker som hans föräldrar säger att han inte ska. Så i samma ögonblick som kontraktet skrevs på strömmade idéerna om hur han skulle kunna skapa en ny och förbättrad zinfandel.

Det blev en 8 år lång ökenvandring innan han var redo att återerövra zinfandelmarknaden, och därför fick vinet naturligtvis döpas efter det. Det har varit väl värt att vänta minst sagt.

"Medium garnet-purple colored, the 2019 Zinfandel Blend 8 Years in the Desert delivers notions of stewed plums, baked raspberries and fruitcake with hints of powdered cinnamon, clove oil, tree bark, hoisin and dusty soil. Medium to full-bodied, the palate is chock-full of ripe, spicy black and red fruits, supported by chewy tannins and tons of freshness, finishing long and earthy" - Robert Parker

Utmärkelser

93 Poäng - Robert Parker
92 Poäng - Wilfred Wong

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt