Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Mousserande vin & bubbel
  • Bourgogne Frankrike
  • Torrt & Fruktigt
  • Nyhet
Moingeon Crémant de Bourgogne Brut 2022 Chardonnay

Moingeon Crémant de Bourgogne Brut 2022

179kr

1 flaskor
Moingeon Crémant de Bourgogne Brut 2022 Chardonnay
Moingeon Crémant de Bourgogne Brut 2022 179kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
75 st

Bubbel från Bourgogne!

Perfekt som aperitif och fungerar också fint som måltidsdryck till rätter på fågel, lättare fisk- och skaldjursrätter. Även väldigt trevligt till en inte allt för söt dessert, t.ex sorbet. Bra serveringstemperatur, runt 6-8°C

Aromerna är friska och fräscha, med toner av citron och en lätt subtil blommig doft. Även smakerna är friska och fräscha av ljus syrlig frukt, med en lätt blommighet och en fin mousse som stimulerar gommen på ett fint sätt.

Omdömen

Beskrivning

Crémant görs, precis som Champagne, enligt den traditionella metoden (såklart heter den Champagnemetoden i Champagne) och i Bourgogne används dessutom oftast de två största druvorna för just Champagnetillverkning, Chardonnay och Pinot Noir. Att druvorna till dessa viner dessutom växer så nära som 8 mil från Champagne (Côtes de Beaune, Côtes de Nuits och Côtes Chalonnaise) är det svårt att inte göra jämförelsen med det ädla prestigevinet. Den största skillnaden här är utan tvekan priset. Här får du ett vin som tillverkats på samma sätt som Champagne, gjort på samma druvsorter, som växt i liknande jordmån och i liknande klimat till bråkdelen av priset. Inte dumt!

Utmärkelser

Bästa Crémant de Bourgogne, årgång 2020 - Vinbladet, 2023
Sex stjärnor, årgång 2020 - Vinbladet, 2023

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt

Finns i samling