Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Moingeon

(1)

Prisvärt alternativ till champagne.
Moingeon är den viktigaste producenten av Crémant de Bourgogne som är ett plånboksvänligare alternativ till champagne.

I Côte de Nuits i franska Bourgogne tillverkas inte bara ett av världens mest berömda rödviner. Här ligger även vingården Moingeon som producerar det populära mousserande vinet Crémant de Bourgogne.

Historia

Moingeon grundades redan 1895 av bröderna François och Albert Moingeon. Gården är en av de första kända tillverkarna av Crémant, även om drycken varit känd sedan 1830-talet. 1975 blev Crémant de Bourgogne klassificerat som en AOC (en kvalitetsstämpel för ursprungsmärkning av franska viner). Idag har Moingeon utvecklats till att bli en av de viktigaste producenterna av just Crémant.

En burgundisk motsvarighet till champagne

Crémant tillverkas enligt samma minutiösa metoder som champagne och ger samma lätta euforiska känsla vid konsumtion. En stor skillnad mellan dryckerna är dock priset. En flaska Crémant de Bourgogne kostar i Sverige runt 150 kronor, vilket gör det till ett utmärkt budgetalternativ vid tillfällen som kräver ett bubbel av hög kvalitet.
Moingeon Crémant de Bourgogne innehåller en blandning av regionens klassiska druvor. Chardonnay ger vinet fräschör och elegans medan Pinot Noir bidrar med finess och en fylligare kropp. Aligoté ger slutligen den festliga känslan som ofta förknippas med mousserande viner. Alla druvor är odlade i regionen enligt de specifika riktlinjer som gäller för respektive druva.

Friskt bubbel för alla tillfällen

En flaska Moingeon Crémant de Bourgogne passar perfekt som dryck till ett mingel eller som en aperitif tillsammans med olika snittar eller skaldjur. Vinet passar också som en festlig avslutning på en måltid där en fruktig dessert lyfter fram de olika aromerna på ett delikat sätt.
Vinet finns i två varianter – vitt och rosé. Båda dryckerna har en frisk och livlig bouquet. I både aromer och smak finns en lätt blommighet och tydliga toner av citrus. Rosévarianten är mer fruktig med toner av jordgubb och grapefrukt medan den vita har en underton av grönt äpple.